Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ζώα, Ξεχασμένοι βαρυποινίτες. Κράτος, Δραπέτης ευθυνών!!!

Μπαίνουν με την προοπτική της προσωρινής φιλοξενίας μέχρι να επανενταχθούν ή, στην καλύτερη περίπτωση να υιοθετηθούν. Η πικρή αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από αυτά θα ξεχαστούν εδώ. Δεν θα προλάβουν... Είναι άραγε λιγότερο όμορφα (για υιοθεσία) ή λιγότερο τυχερά; Η, μήπως αυτά δεν έχουν ανάγκη από αγάπη;
Τα δημοτικά κυνοκομεία μας υπενθυμίζουν την... αναίσχυντη εγωπάθεια του ανθρώπου να πιστεύει ότι αυτός είναι το κυρίαρχο είδος. Και ως τέτοιο έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλεται στα υπόλοιπα και να τα βασανίζει.
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λένε.... Και όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών κυνοκομείων, που για άλλο σκοπό δημιουργήθηκαν και άλλους σκοπούς εξυπηρετούν- μεταξύ των οποίων να... διαιωνίζουν ατιμώρητα ένα χρόνιο έγκλημα εις βάρος των ζώων- η φράση βρίσκει απόλυτη δικαίωση.
Μήπως ήρθε η ώρα αυτά τα ντροποκομεία- νταχάου να κλείσουν ή έστω να μετατραπούν σε απλά δημοτικά κτηνιατρεία;
Με επιστολή της, στους αρμόδιους υπουργούς και την εισαγγελέα Αρείου Πάγου, η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πάντως ζητά την άμεση κατάργηση τους.
Όπως αναφέρει, χιλιάδες ζώα σαπίζουν αβοήθητα, παράνομα, έγκλειστα για χρόνια μέχρι να πεθάνουν- ο νόμος προβλέπει προσωρινή παραμονή, στείρωση και επανένταξη ή υιοθεσία και όχι δια βίου εγκλεισμό όπως κάνουν πολλοί Δήμοι- χωρίς περίθαλψη, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με Δημάρχους παντελώς αδιάφορους για την αθλιότητα την οποία εν γνώσει τους τις περισσότερες φορές συντηρούν ενώ παραβιάζουν και καταστρατηγούν συνεχώς τη νομοθεσία.
 
ΧΡΟΝΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Σε εικόνες ντροπής σε όλη τη χώρα, εικόνες αθλιότητας, τριτοκοσμικές, εικόνες θλίψης  για όσα διαδραματίζονται στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών κυνοκομείων με ελάχιστες εξαιρέσεις, αναφέρεται η Ομοσπονδία με την οικονομική κρίση, όπως επισημαίνει να χειροτερεύει τα πράγματα. Και ζητά από το Υπουργείο να δώσει άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητώντας τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών να κλείσει τα Νταχάου των ζώων ή να τα μετατρέψει σε δημοτικά κτηνιατρεία. 
Και όσα από αυτά είναι δυνατόν να επανενταχθούν. Άλλα να υιοθετηθούν, να εμβολιαστούν, να αποπαρασιτωθούν, να στειρωθούν.
Η αγανάκτηση, εμφανής. Δεν γίνεται, γράφει η επιστολή, που υπογράφουν, η Πρόεδρος κ. Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη και η
Γραμματέας, κ. Μαρία Χουστουλάκη, οι Δήμαρχοι για να μη χάσουν τις ψήφους τους να συντελούν και να υποθάλπτουν αυτό το έγκλημα του εγκλεισμού χιλιάδων ζώων, ενώ οι εμπλεκόμενες αρχές να παραμένουν απαθείς.
Ζητάει, το αυτονόητο: Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, όποιο αξίωμα και αν κατέχουν.
Και αφού διευκρινίζει πως  είναι στη θέση των αρμόδιων για την παροχή κάθε δυνατής πληροφορίας, καταλήγει: Δεν γίνεται στην Ελλάδα της Ευρώπης να  διαπράττεται αυτό το διαρκές έγκλημα κατά των ζώων και όλοι οι αρμόδιοι να αδιαφορούν.
Ζητάμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν κλείσει όλα. Τα δημοτικά κυνοκομεία δεν μπορούν να συντηρηθούν, ακόμα και αν υπήρχε η βούληση των Δημάρχων που δεν υπάρχει.
Άμεσα πρέπει να μετατραπούν σε δημοτικά κτηνιατρεία όπου τα ζώα με τη δωρεάν συμβολή των εθελοντών κτηνιάτρων που προβλέπει η νομοθεσία μας να στειρωθούν και να επανενταχθούν. 
Ο θεός ξέχασε τα ζώα; Οι Ερινύες ξέχασαν τους ανθρώπους; Αναρωτιέμαι. Και περιμένω κι εγώ, ο... βολεμένος- σπιτωμένος σκύλος , που, χρόνια τώρα, ξέφυγα απ’ όλα αυτά, να δω τη συνέχεια. Θα σας ενημερώσω. Εσείς εν τω μεταξύ, διαδώστε το. Κάντε το θέμα συζήτησης με τους φίλους και τους γνωστούς σας.  Και την επόμενη φορά που θα ψηφίσετε δήμαρχο στην περιοχή σας, κάντε πρώτα μια βόλτα από το... κυνοκομείο της. Εύχομαι βέβαια μέχρι τότε να έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις της Πανελλαδικής. Αλλά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις σ’ αυτόν τον τόπο, λέω....