Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Υιοθεσία στο εξωτερικό: Συχνά... μονόδρομος

Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με ανακοίνωση της καλεί σε συσπείρωση το Φιλοζωϊκό Κίνημα και παίρνει θέση στα κακόβουλα σενάρια για εμπορία αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό γυρίζοντας το... νόμισμα από την άλλη όψη που δείχνει την αθρόα εισαγωγή καθαρόαιμων με πλαστά ή καθόλου έγγραφα και την κακοποίηση τους. Η Ομοσπονδία  ετοιμάζεται να στραφεί κατά παντός υπευθύνου και κατηγορεί την Πολιτεία όσο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  ότι συντηρούν τη λασπολογία του είδους διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις  και προκαλώντας ζημιά στο κίνημα, τη στιγμή που- με τις  υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα- οι υιοθεσίες στο εξωτερικό , μερικές φορές αποτελούν... μονόδρομο!
 
Πειραματόζωα. Λουκάνικα. Κτηνοβασίες... Αυτά και άλλα πολλά ακούμε συχνά να συμβαίνουν στα δύστυχα ζώα που ταξιδεύουν, προς υιοθεσία στο εξωτερικό. Είναι πράγματι έτσι;
Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή  και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρεται σε αρρωστημένα σενάρια με παράλογα και φτηνά επιχειρήματα των αντιθέτων προς τις υιοθεσίες στο εξωτερικό.
Και στις ατεκμηρίωτες κατηγορίες, αντιπροτάσσει το έργο ανιδιοτελών εθελοντών, οι οποίοι μοχθούν και αφιερώνουν τη ζωή τους διασώζοντας κακοποιημένα, δηλητηριασμένα, βαριά τραυματισμένα, εξαθλιωμένα αδέσποτα ζώα από τους αφιλόξενους δρόμους, με τεράστιο ψυχικό, προσωπικό και οικονομικό κόστος, τελώντας στην ουσία το έργο της Πολιτείας και των Δήμων οι οποίοι είναι απόντες διαχρονικά .
Όπως επισημαίνει στην επιστολή της, Τα περισσότερα αδέσποτα ζώα περιθάλπονται αποκλειστικά με χρήματα ευσυνείδητων φιλόζωων οι οποίοι κάνουν έναν αέναο αγώνα για να βρουν μια παντοτινή οικογένεια στα αδέσποτα και όχι να τα παρατήσουν και πάλι στο δρόμο, όπου το μέλλον τους προδιαγράφεται τραγικό.
Και σ’ αυτό το σημείο, διευκρινίζει πως Δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για τέτοιες υιοθεσίες όταν μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους με ευκολία στους δρόμους και μια άλλη μερίδα  τα κακοποιεί. Οι υπεύθυνοι φιλόζωοι στρέφονται γι’ αυτούς τους  λόγους  και προς τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης που και φιλοζωϊκή παιδεία έχουν και αυστηρότερους νόμους.
Την ίδα στιγμή, όπως συχνά καταγγέλει, Το παράνομο εμπόριο κατοικιδίων και άλλων ζώων ανθεί στη χώρα μας. Πραγματοποιούνται χιλιάδες εισαγωγές καθαρόαιμων ζώων από το εξωτερικό με πλαστά ή καθόλου έγγραφα ενώ αμέτρητοι παράνομοι εκτροφείς ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις σωστά κολαστήρια με ζώα απ’ όλες τις φυλές. Κι ακόμα, τονίζει ότι,  Χιλιάδες αγγελίες κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο για την πώληση αυτών των ζώων. Οι πολέμιοι όμως των υιοθεσιών στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα, ούτε με τις καθημερινές κακοποιήσεις ζώων ενώ δυστυχώς τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ επιφυλάσσουν την ίδια αντιμετώπιση στους φιλόζωους και σπεύδουν να συλλάβουν και να εξευτελίσουν ξένους και Έλληνες φιλόζωους ως εγκληματίες χωρίς βέβαια να γνωρίζουν το νόμο και τις εγκυκλίους της Ε.Ε για τις μη εμπορικές μεταφορές των κατοικιδίων ζώων (επικαλούμενοι εγκυκλίους που έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια).
Η επιστολή κλείνει με έκκληση στην Πολιτεία  Να σταματήσει να καταδιώκει νομοταγείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες επειδή έτυχε να βρεθούν στο στόχαστρο μιας άδικης και επιζήμιας για τα ζώα πολεμικής και να αναζητήσει τα σκάνδαλα εκεί που υπάρχουν καθώς και να εφαρμόσει τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό, εφαρμόζοντας τους κανόνες ιχνηλασιμότητας τους. Τέλος να σταματήσει αυτή την παράνοια πριν τα πράγματα εξωθηθούν σε άσχημες καταστάσεις, επιζήμιες για τη χώρα μας.