Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βιενέζικα βαλς κάτω από την Ακρόπολη;

Μάλλον είμαι σκύλος που σε μια προηγούμενη μου ζωη είχα ζήσει σε... Αυτοκρατορικά σαλόνια. Δεν εξηγείται η έξαψη μου και η ανυπομονησία μου μέχρι να έρθει το Σάββατο, 08 Οκτωβρίου, βραδιά που έρχεται στο Ηρώδειο η Wiener Johann Strauss Capelle, που η Ορχήστρα του Γιόχαν Στράους θα ερμηνεύσει βιενέζικα βαλς κάτω από την Ακρόπολη με τη συμμετοχή των πρώτων χορευτών και της σοπράνο της Όπερας της Βιέννης Alexandra Reinprecht.
Αν δεν είναι ο ορισμός της απόλαυσης το  ν’ ακούει κανείς κάτω από την Ακρόπολη τα πασίγνωστα βαλς και τις αξέχαστες πόλκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Στράους, ενώ τα κομψότατα ζευγάρια των χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή, τότε… πες μου εσύ πως το ονομάζεις όλο αυτό που θα συμβεί τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού.
Το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους (ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ) και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαμβευτική μουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα με τους διάσημους μουσικούς, τα κόκκινα φράκα τους που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήμα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας, στις θριαμβευτικές εμφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο, τους  σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht. Πρόκειται  για μια μοναδική μουσικοχορευτική πανδαισία, που μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στον μαγικό κόσμο του Βιεννέζικου Βαλς με την αυθεντική ερμηνεία των συνθέσεων των Στράους αλλά και των έργων άλλων μεγάλων συνθετών ( Λέχαρ, Κάλμαν κ.ά.) Η ορχήστρα, απ την επανίδρυσή της το 1977 και μετά  έχει δώσει πάνω από 3.000 επιτυχημένες παραστάσεις σε περίπου 50 χώρες. Μεταξύ αυτών, μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου: Suntory Hall Tokyo, Symphony Hall Osaka, Chicago Symphony Hall, Kennedy Center, Concert Hall Shanghaim κ.α.
Ειδικά για τη μουσικοχορευτική πανδαισία του Ηρωδείου η φιλοξενεί τέσσερις σπουδαίους χορευτές με μεγάλη σταδιοδρομία στην Όπερα και την καταξιωμένη Βιεννέζα σοπράνο Alexandra Reinprecht. Η κα Reinprecht σπούδασε στη Βιέννη και την Τεργέστη με δασκάλα τη σοπράνο Cecilia Fusco που τα τελευταία δέκα χρόνια πρωταγωνιστεί στην Όπερα της Βιέννης και έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, ενώ έχει προσκληθεί σε πολλά διάσημα φεστιβάλ και όπερες ανά τον κόσμο.
Έναρξη: 20.30Εισιτήρια: 25 ευρώ, φοιτητικό, 20 ευρώ, 45, 55, 65 & 80 ευρώ/ Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια στο τηλ.2111010099/ Προπώληση: Πubliρ, Sεvεn Spξts, Mεdiΰ Mΰrkt, www.viva.gr, thl. 2111010099.
Ηρώδειο: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τηλ.2103241807.