Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τι κρύβουν οι γείτονες;

 

Στο βιβλίο της Λένας Κικίδου ‘Il ciclo della Calamità [Ο κύκλος της καταστροφής]' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, τα μυστικά των γειτόνων είναι… έως και σοκαριστικά.

 

Σαν Φρανσίσκο, 1905. Μια κοπέλα κι ένα παιδί θα εγκατασταθούν σ’ ένα ερημωμένο σπίτι στην κορυφή ενός λόφου. Κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα αλλά αμέτρητα μυστικά, θα κινήσουν το ενδιαφέρον του μοναχικού τους γείτονα. Η ροπή προς τη βία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και η λογική του όχλου θα γίνουν οι κινητήριοι μοχλοί για να ξεδιπλωθεί το παρελθόν των ηρώων σε πέντε ιστορίες που διαδραματίζονται στα όρια μεγάλων φυσικών καταστροφών: στην εξάπλωση του Μαύρου Θανάτου στην Ευρώπη (1347), στη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου (1666), στον Μεγάλο Τυφώνα στις Ολλανδικές Αντίλλες (1780), στη Μεγάλη Χιονοθύελλα του Κονέκτικατ (1888) και στον Μεγάλο Σεισμό του Σαν Φρανσίσκο (1906).

Η συγγραφέας των μυθιστορημάτων ‘Noctus - Ανάμεσα σε δύο κόσμους’ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2014), ‘Και μετά όλα άλλαξαν’ (Anima, 2015) Λένα Κικίδου έφτιαξε ένα δυνατό μυθιστόρημα με... πρωταγωνιστές τα... μυστικά και την καταστροφή.