Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τι φέρνει τη διαφθορά;

...Το άδικο. Η άνιση κατανομή του Πλούτου. Η ανθρώπινη απληστία. Αυτά φέρνουν τη διαφθορά. Και στην  πολυσυζητημένη παράσταση, Πλούτος στο Κατράκειο, την Παρασκευή, 29 Αυγούστου σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιώργου Κιμούλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη για τα 30 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου ο προβληματισμός του Αριστοφάνη αναδύεται επίκαιρος για μια ακόμη φορά.

Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

Αυτό αναφέρει ο Γιώργος Κιμούλης για το φιλόδοξο ανέβασμα της παράστασης Πλούτος, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών στο Κατράκειο. Σύγχρονος του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404), που σήμανε την πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο κορυφαίος κωμωδιογράφο , 40 και πλέον έργων από τα οποία σώθηκαν μόλις τα έντεκα από αυτά, πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια την έκπτωση των αξιών. Με λόγο σύγχρονο και τολμηρό – σε σημείο σοκαριστικό για τα δεδομένα της εποχής ,ο Αριστοφάνης καταφέρνει ν’ αγγίξει βαθιά το συναίσθημα του θεατή και να περάσει τα δικά του πανανθρώπινα μηνύματα.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Γιαννόπουλος), Αλμπέρτο Φάϊς. Έναρξη: 21.00/Είσοδος: 20 ευρώ & 15 ευρώ, παιδιά, φοιτητλεςμ άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ/ προπώληση: Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 8.00-14.00, τηλ. 2132075289. Κατράκειο: Πάροδος Ακροπόλεως, Κορυδαλλός-Νίκαια, τηλ. 2104927467.