Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Θέλω τον Συνήγορό μου!

 

‘Θέλω τον Συνήγορό μου’ σου λέω κι εσύ μου υποσχέθηκες ότι... θα τον έχω! Είμαι καλοπροαίρετος και σε... πιστεύω!

 

Τη δημόσια δήλωση ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα καταργηθεί το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς φορείς -θεσμός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την ελληνική και ευρωπαϊκή φιλοζωική κοινότητα και ήδη αποδίδει καρπούς στον τομέα του περιορισμού της κακοποίησης των ζώων –απέσπασε η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, στην εκδήλωση με θέμα ‘Ασφάλεια και Αντεγκληματική πολιτική: Μια προοδευτική απάντηση’, που διοργάνωσε στα Χανιά η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Ομοσπονδία με την Πρόεδρό της και τη Γραμματέα της Αναστασία Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη αντίστοιχα, ασκώντας παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για δύο θέματα που σχετίζονται άμεσα με την αντεγκληματική πολιτική των δύο Υπουργείων.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στην επιχειρούμενη προσπάθεια από το ΥΠΑΑΤ αλλά και από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και από φορείς ξένους με τη φιλοζωία κατάργησης του θεσμού πλέον του δικαιώματος παράστασης πολιτικής αγωγής από τους φιλοζωικούς οργανισμούς στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων - Συνήγορος των Ζώων- και το άλλο το ήδη κατατεθειμένο στο Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ αίτημα της Ομοσπονδίας, ώστε στην αντεγκληματική πολιτική της για το 2019 να συμπεριληφθούν και στόχοι για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα .

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια ότι δεν θα επιτρέψει να καταργηθεί το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς φορείς, ενώ όσον αφορά στο δεύτερο θέμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ανταπαντώντας στην παρέμβαση της Ομοσπονδίας, τόνισε τις προσπάθειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων και δεσμεύτηκε εντός 4 ημερών να απαντήσει εγγράφως στο αίτημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης που συνηγόρησε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Υπουργό στην πολλαπλώς αρνητική έκβαση που θα έχει τυχόν κατάργηση του θεσμού του Συνηγόρου των Ζώων, για να λάβει την κατηγορηματική επίσης απάντηση του κ. Υπουργού ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.