Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Θέλω καντάδα κι έρωτα...

 

Το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν ρομαντικό περίπατο στην Πλάκα, γεμάτο ιστορίες αγάπης. Θα μάθεις πολλά. Από αυτά που σου αρέσουν...

 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος κάνει έναν ρομαντικό περίπατο στην Πλάκα και σε θέλει μαζί του. Πρόκειται για ένα μουσικό, κινηματογραφικό και λογοτεχνικό ταξίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού... τελειώνοντας θα έχεις ‘μυηθεί’ στα των παλαιών ερώτων! Έτσι θα μάθεις για τον Λόρδο Βύρωνα και την κόρη των Αθηνών, τον Κωστή Παλαμά και το πάθος του για τη Στέλλα Διαλέτη, τη δραματική ιστορία του Μιμίκου και της Μαίρης, τη γνωριμία του Γιώργου Σεφέρη με τη Μαρώ, τον έρωτα του Περικλή Γιαννόπουλου και της Σοφίας Λασκαρίδου, εκείνον ενός Γερμανού για μια όμορφη κοπέλα από τη Σαντορίνη, τις ρομαντικές βόλτες του Μίλτου Λιδωρίκη και πολλές ακόμη ιστορίες που ζωντανεύουν μέσα στα στενά της Πλάκας.

Και φυσικά από την κουβέντα δεν πρόκειται να λείψουν οι καντάδες, τα τραγούδια και οι μουσικές που δημιούργησαν ολόκληρο μύθο στην παλιά Αθήνα.

Ακόμα, θα γνωρίσεις τον τρόπο που προσέγγισαν οι σκηνοθέτες την Πλάκα και για μεγάλες κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης.

Στο τέλος του περιπάτου στην αυλή του Μουσείου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί εδώ.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο Μουσείο). Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%/ Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Κρατήσεις: τηλ. 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ.30 210 3250341/ info@ekedisy.gr