Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Θαυμάστε ρε κάτι λεβέντες, γαϊδουροκακοποιητές!

 

Πόση βαρβαρότητα μπορεί να κρύβει μέσα του ο άνθρωπος; Και πόσα ‘άλλοθι’ μπορεί να βρει για να την καλύψει; Έθιμο, σου λέει. Έθιμο της Πρωτομαγιάς για κάποιους Ναξιώτες, που επιμένουν να το τηρούν εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων και ζωών. Αναρωτιέμαι τι μπορεί ν’ αποδεικνύει ένα… φοβισμένο και ανήμπορο γαϊδούρι στην ταράτσα σου δεμένο για ένα 24ωρο με σχοινιά, πέρα από την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και σεβασμού, στον εαυτό σου πρώτα πρώτα.

 

Παραμονή της Πρωτομαγιάς, στη Νάξο. Και το αποδεικτικό υλικό που έφτασε στα χέρια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με video και φωτογραφίες από το zoosos.gr, που αποδεικνύουν τη συνέχιση εφαρμογής κάκιστου εθίμου που συμπεριλαμβάνει την καταφανή δημόσια κακοποίηση γαϊδουριών, ‘φωνάζει’ την πραγματικότητα και μέσα από την κακοποίηση ενός ζώου την αλόγιστη συμπεριφορά της επηρμένης ανθρώπινης φύσης που παντού και πάντα θέλει να επιβάλλεται, δείχνοντας το εξουσιαστικό της πρόσωπο. Τόσο... αηδιαστικά άσχημοι είμαστε λοιπόν; Όπως διευκρινίζει σε επιστολή της η Ομοσπονδία για το συγκεκριμένο έθιμο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Νόμου (η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα βάσει του αρ. 16 παρ. 1 που ορίζει ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» και 20 παρ. 2 του Ν.4039/12, που ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξεως έως 30.000 ευρώ ανά ζώο), αυτή την ημέρα συνηθίζεται κάτοικοι της Νάξου να ανεβάζουν γαϊδούρια με σχοινιά στις ταράτσες των σπιτιών εν μέσω κραυγών και αλαλαγμών, τα οποία παραμένουν εκεί μέχρι την επομένη που τα κατεβάζουν πάλι με σχοινιά για να τα ζευγαρώσουν!!!

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, με το περιστατικό να συμβαίνει σε κεντρικό σημείο του χωριού Γαλήνη, όπως ορίζει η παρ. 1 του αρ. 19 του ν. 4039/2012, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη και το ζώο παραδίνεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενη φιλοζωική εταιρεία ή σωματείο. Αν δε η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκάλεσε ιδιαίτερο πόνο ή φόβο σε αυτό, η αφαίρεση είναι οριστική.

‘Έχει ασκηθεί ήδη δίωξη αυτεπάγγελτα εναντίον των δραστών, ως ο νόμος ορίζει; Έχουν τα ζώα αφαιρεθεί και οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο;’ αναρωτιέται η Ομοσπονδία κι εγώ, ‘Σκύλος στο δρόμο’, που βλέπω διαρκώς τέτοια θεάματα και νιώθω ανήμπορος να ξεσκίσω όλους τους παραβάτες με τα δόντια μου, αναρωτιέμαι και κάτι ακόμα: Πόσα παιδικά μάτια άραγε είδαν αυτή την εικόνα; Πόσα παιδικά όνειρα έχουν στοιχειωθεί με τον τρόμο και την αντίσταση του γαϊδουριού; Πόσες παιδικές ψυχές ‘βρώμισαν’ με το μπόλιασμα στη βία;

Κύριοι, στην Ελλάδα της κρίσης, ο τουρισμός δεν έρχεται με τον πόνο που μπορεί να ασκήσει ο δυνατός στον αδύναμο. Κι αν η μόνη μας παντιέρα είναι οι... αρχαίοι ημών πρόγονοι και η Δημοκρατία που καθιέρωσαν, βεβηλώνοντας έτσι την ιερότητα της ζωής, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαγράφουμε τον ίδιο τον πολιτισμό μας!

Ντροπή σας, λεβέντες, γαϊδουροκακοποιητές! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του zoosos.gr