Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ταξίδι στον Έρωτα και τις Νότες...

 

... αυτό το ταξίδι κάνει η Ηρώ για τέσσερις Τετάρτες του Μάρτη στη σκηνή του Half Note, επιστρέφοντας στα αθηναϊκά μουσικά πράγματα με την παράσταση ‘I’m a fool to want you’. Το κλασικό αυτό πλέον τραγούδι δίνει τον τίτλο σε μια συλλογή στιγμών που καταλήγουν σε μία ‘επιστροφή’. Επιστροφή πού; Πού αλλού; ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.

 

‘Όσο "λάθος" κι αν είναι "οι προβλέψεις", όσο κι αν όλα δείχνουν δύσκολα και ακατανόητα, ο κόσμος αυτός έχει ένα "κομμάτι" που τον απογειώνει και θα τον κάνει πάντα μοναδικό και απίστευτα όμορφο: είναι ο "έρωτας". Ο έρωτας όχι σαν πράξη, μα σαν αίσθημα. Σαν αυτό που δίνει τροφή στην ψυχή, που φτιάχνει όνειρα, που καταλύει τη δύναμη μα και την αδυναμία. Ο έρωτας για τη ζωή, για τη δημιουργία, ο έρωτας για το σκοπό, για τον πόθο, για το χθες και για το αύριο. Ο έρωτας για τον εαυτό μας αλλά και για όλους τους ανθρώπους που είχαμε ή δεν είχαμε... ο έρωτας ως αναπόσπαστη συνύπαρξη της ζωής’. Αυτά διευκρινίζει η Ηρώ για τις αναμενόμενες εμφανίσεις στο Half Note και συμπληρώνει:‘Όσο "χαζή" κι αν νιώθω για την επιμονή μου, για την εμμονή μου θα τολμούσα να πω, να αγαπάω τη μουσική, τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να νιώθω πιο γεμάτη και πιο σίγουρη, πιο δυνατή και πιο εξαρτημένη παράλληλα από τις νότες... που ταξιδεύουν μέσα στην αιωνιότητα και περνούν αδιάβλητες και αδιάφθορες από τη μικρότητα και την ασημαντότητά μας. Αγαπάω τις ερμηνείες ανθρώπων που πόνεσαν, αγάπησαν, πόθησαν, εξαπατήθηκαν. Τους στίχους και την ποίηση που έγινε τραγούδι και εναρμονίστηκε με το σύμπαν για πάντα... τις συνθέσεις υπέροχων μουσικών... γιατί η μουσική γι’ αυτό γεννήθηκε. Για να εναρμονιστούμε με το σύμπαν.

Σ' αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να τραγουδήσω, θέλω να πω όλα όσα ταξίδεψαν μαζί μου τρία χρόνια τώρα στην Ευρώπη, αλλά και όλα όσα ταξιδεύουν μέσα στα χρόνια από φωνές που "σημάδεψαν" την ψυχή μου και αποτυπώθηκαν στη δική μου φωνή. Είμαστε η συνέχεια ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει και μεταβάλλεται. Μέσα σ’ αυτήν τη διαρκή μεταβολή ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω τη σκέψη μου με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ’.

Κάθε Τετάρτη μοιράζεται τη σκηνή με μια διαφορετική φίλη, ενώ μαζί της είναι ο μουσικός Θανάσης Κελεπούρης. 

Παραστάσεις: Τετάρτη 07 Μαρτίου, με τη Λένα Παπαληγούρα, 14 Μαρτίου με τη Μαρία Παπαγεωργίου, 21 Μαρτίου με τη Γιώτα Νέγκα.

Έναρξη: 21.30/ Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)/ Προπώληση: www.viva.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης/
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ 210 9213310.

Half Note: Τριβωνιανού 17, Μετς, www.halfnote.gr