Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τα Μουσεία Γιορτάζουν

 

Με την κυκλοφορία αναμνηστικού μεταλλίου -σε συνεργασία με το Νομισματοκοπείο Αθηνών- εμπνευσμένο από το ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ της Ακρόπολης, το οποίο και χρονολογείται γύρω στο 520 π.Χ. και βρίσκεται στην Αρχαϊκή αίθουσα, και με ελεύθερη είσοδο στους χώρους του, την Παρασκευή 18 Μαΐου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. ΦΥΓΑΜΕ;

 

...Όταν γιορτάζουν τα μουσεία, γιορτάζω κι εγώ. Ένας σκύλος βρίσκει τον τρόπο να μπει παντού χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Δεν συμβαίνει το ίδιο με έναν άνθρωπο, όμως. Κι επειδή σε... τέτοιες γιορτές έχεις ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, το απολαμβάνω!

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τόσο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων όσο και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και σε καλεί να βρεθείς εδώ.

Έτσι, την Παρασκευή 18 Μαΐου μπορείς να έχεις ελεύθερη πρόσβαση τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ‘Ελευσίνα. Τα μεγάλα Μυστήρια’. Την επομένη στις 8.30 το βράδυ, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα τ’ αγάλματα, θα ερμηνεύσει έργα W. A. Mozart (Σερενάτα για έγχορδα ‘Μικρή Νυχτερινή Μουσική’), L. Van Beethoven (κουαρτέτο, αρ. 4, έργο 18, σε ντο ελάσσονα) και Ν. Σκαλκώτα (5 ελληνικοί χοροί για έγχορδα). Τα έργα που θα ερμηνεύσουν εδώ είναι η ‘Σερενάτα για έγχορδα’. Το κουαρτέτο αποτελούν οι: Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί/ Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί/ Πάς Ναστασιάδης, βιόλα και Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο.

Αυτό που ως skilosstodromo γνωρίζω και θα ήθελα να γνωρίζεις κι εσύ, όσον αφορά το μετάλλιο και το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης, είναι πως νοτίως του Παρθενώνα και στο στρώμα της αρχαίας καταστροφής βρέθηκε σχεδόν ακέραιο το μαρμάρινο γλυπτό σκύλου σε φυσικό μέγεθος, με τον ‘συγγενή’ μου να δείχνει σε ‘κατάσταση ακραίας έντασης, έτοιμο για άλμα επίθεσης’, καθώς είχε προφανώς εντοπίσει τα ίχνη του θηράματος.

Όσο για σένα, δεν έχεις παρά ν’ ακολουθήσεις τα δικά μου ίχνη. Θα σε βγάλουν κατευθείαν στο αγαπημένο μου Μουσείο.

Μουσείο Ακρόπολης: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα, τηλ. 2109000900.