Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Συνωμοσία στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο;

 

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ  Liars Poker’, Moneyball’, The Blind Side και ‘Το μεγάλο σορτάρισμα’, με το βιβλίο του ‘Flash Boys-Tο ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση Κατερίνας Χαλμούκου, ρίχνει φως στις σκοτεινές πτυχές του κόσμου της οικονομίας, κάνοντας μια ακόμη επιτυχία.

 

Μια μικρή ομάδα χαρισματικών ανθρώπων, με εφόδιο την εργασιακή εμπειρία τους στη Γουόλ Στριτ, κατάφεραν να ξεσκεπάσουν μια συνωμοσία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποδεικνύοντας ότι οι μηχανισμοί του έχουν στηθεί έτσι ώστε να ευνοούν όσους έχουν καλύτερη εσωτερική πληροφόρηση. Επίσης, έδειξαν ότι την περίοδο που ακολούθησε την αμερικανική οικονομική κρίση οι τράπεζες της Γουόλ Στριτ δεν χαλάρωσαν τον έλεγχό τους στις χρηματιστηριακές αγορές -αντιθέτως, τον ενίσχυσαν.

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου του Μάικλ Λιούις ‘Flash Boys’, που κυκλοφορεί από τον ‘Κέδρο’, εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με το πρότυπο του ‘χρηματιστή της Γουόλ Στριτ’ και κρατώντας σταθερές τις ηθικές αξίες, εργάζονται σε διαφορετικές εταιρίες, και κατέληξαν -ο καθένας ξεχωριστά- στα συμπεράσματά τους. Όταν όμως γνωρίστηκαν, συγκρότησαν μια ατρόμητη ομάδα, που αγωνίστηκε να αναμορφώσει τις χρηματιστηριακές αγορές...