Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Συμπεριφορές ανθρώπων…

 

Εγκαινιάζοντας το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ‘Ασυνήθιστα στοιχεία’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Αντώνη Καλοκύρη, μέσα από τις ιστορίες του ο Τοµ Χανκς αναλύει µε εξαιρετική τρυφερότητα, χιούµορ και οξυδέρκεια την ανθρώπινη κατάσταση και τα πάσης φύσεως ‘ελαττώµατά’ της, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα µια υπέροχη νέα λογοτεχνική φωνή.

 

Δυο φίλοι που συνάπτουν μια αστεία ερωτική σχέση. Ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ψυχικά και σωματικά του τραύματα. Ένας ηθοποιός που από κει που δεν το περιμένει βρίσκεται στο επίκεντρο της δηµοσιότητας. Ένας αρθρογράφος στην εφηµερίδα µιας µικρής πόλης, µε απαρχαιωµένες απόψεις για τον σύγχρονο κόσµο. Μια γυναίκα που προσαρµόζεται στη ζωή µετά το διαζύγιο, σε µια καινούρια γειτονιά. Τέσσερις φίλοι που πάνε µέχρι τη Σελήνη και επιστρέφουν, µε έναν πύραυλο κατασκευασµένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Ένας έφηβος σέρφερ που ανακαλύπτει τυχαία την κρυφή ζωή του πατέρα του. Αυτά είναι τα πρόσωπα, οι... παράδοξοι χαρακτήρες με τις... αντίστοιχες συμπεριφορές στο βιβλίο του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανς ‘Ασυνήθιστα στοιχεία’, με συνδετικό κρίκο σε όλα µια γραφοµηχανή να διαδραµατίζει κάποιον ρόλο, κεντρικό ή περιθωριακό.

Κινούµενο µεταξύ του παιγνιώδους, του συγκινητικού και, ενίοτε, του µελαγχολικού, το ‘άτακτο’ και απολαυστικό βιβλίο του Χανκς, γνωστού για την ειλικρίνεια και την ευαισθησία του, καταφέρνει να διεισδύσει διορατικά κάτω από την επιφάνεια της φιλίας, της οικογένειας, της αγάπης και της καθηµερινής συµπεριφοράς.