Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σύγχυση, φόβος και ανησυχία

 

Αφιερωμένη σε μια γενιά που υποκύπτει όλο και περισσότερο στο φόβο, στην κατάθλιψη και στο ενδεχόμενο του αδιέξοδου, επαληθεύοντας μόνη της το θάνατό της, χωρίς να προλάβει να ζήσει πραγματικά ποτέ, είναι η αφηγηματική παράσταση τριών ηθοποιών ‘Το Βουνό’, ένα διήγημα του Τζούλιο, εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, που την Πέμπτη 02 Μαΐου κάνει πρεμιέρα στο Βios.

 

Tις τελευταίες μέρες εννέα φίλων κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου το 1959, πριν την τελευταία τους πεζοπορία στα Ουράλια Όρη, παρακολουθούμε στο ‘Βουνό’, που παρουσιάζεται στη σκηνή του Bios. Βυθισμένοι σε απόλυτη ματαιότητα, σύγχυση, φόβο και ανησυχία, τρέμουν την αναμέτρηση με κάτι ανεξήγητο και μεγαλύτερο από αυτούς. Όταν συναντηθούν, όλοι, για ακατανόητους λόγους θα νιώσουν ξένοι μεταξύ τους. Ο παράλογος φόβος και η καχυποψία τους θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουν στον προορισμό τους, όπου εκεί, στη βουβή και χιονισμένη φύση, τους περιμένει ένας ανεξήγητος θάνατος.

Η παράσταση –μια προσευχή για τα περίεργα αυτιά και μάτια– είναι αφιερωμένη σε μια γενιά που φοβάται να αγγίξει αλλά και να αγγιχτεί.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσής (ή Τζούλιο).
Ηθοποιοί: Χρόνης Barbarian, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Κατερίνα Ζησούδη.

Παραστάσεις: Από Πέμπτη 02 Μαΐου έως Κυριακή 26 Μαΐου, 21.00 (Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)/

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων.

Bios.Πειραιώς 84 Main: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr