Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στρατιωτικές Ορχήστρες απ’ όλο τον κόσμο (video)

 

Κορυφαίες στρατιωτικές ορχήστρες, δεκάδες ‘ένστολοι’ μουσικοί, σολίστ, χορευτές και χορωδίες από διάφορες χώρες του κόσμου συναντιούνται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Athens Military Music Festival-1ο Band Marathon την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο, με φιλική συμμετοχή του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή.

 

Ένα μοναδικό θέαμα υψηλών προδιαγραφών θα προσφέρουν στο κοινό του Ζαππείου, σε μια διήμερη φαντασμαγορική γιορτή, κορυφαίες στρατιωτικές ορχήστρες απ’ όλο τον κόσμο σε μια... ‘Μουσική Εισβολή’ στο Ζάππειο εν όψει του Athens Military Music Festival. Σ’ αυτό το πρωτόγνωρο Φεστιβάλ που θα συνδυάσει στρατιωτική, κλασική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική με εντυπωσιακές παρελάσεις, ιδιαίτερες χορογραφίες, φαντασμαγορικούς φωτισμούς και χιλιάδες πυροτεχνήματα συμμετέχουν  Επίσημη Mπάντα του Προέδρου του Καζακστάν, η γυναικεία Ορχήστρα Τυμπανιστών «Yerevan Drums» της Αρμενίας, η Χορωδία Κοζάκων της Μόσχας, η National Guard Band της Ρωσίας και η Επίσημη Μπάντα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι στρατιωτικές μουσικές ορχήστρες, οι χορωδίες και τα χορευτικά σύνολα συνδυάζουν την απόλυτη ακρίβεια, το ρυθμό και το συγχρονισμό με την πολύχρωμη συναισθηματικότητα και την καλλιτεχνική ποιότητα, την αρμονία και την καθαρότητα και πάντα χαρακτηρίζονται από υψηλές φωνητικές δεξιότητες.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει χιλιάδες μουσικές συνθέσεις: στρατιωτικά και παραδοσιακά τραγούδια, χορούς, κλασικές συνθέσεις, καθώς και μεγάλες επιτυχίες της παγκόσμιας μουσικής.

Όπως είναι γνωστό, η στρατιωτική μουσική, ‘πατέρας’ της οποίας θεωρείται ο Αμφίονας, ο θρυλικός αρχαίος ήρωας της Θήβας, που έπαιζε με τέτοιο θαυμαστό τρόπο την επτάχορδη λύρα του ώστε μάγευε όσους τον άκουγαν και κατάφερνε να τον υπακούουν οι άνθρωποι και τα ζώα, να μετακινεί τις πέτρες, τα δένδρα και τα βράχια, εμφανίστηκε από τα αρχαία χρόνια, σε όλους τους στρατούς, διαφορετικών λαών και πολιτισμών, στοχεύοντας την ενίσχυση του ηθικού και του ενθουσιασμού των στρατιωτών.

Τα Military Tattoo Festival -με τον όρο tattoo να προέρχεται από την ολλανδική φράση doe den tap toe (turn off the tap), παράγγελμα που έπαιζαν, κατά τη διάρκεια του Τριακονταετή Πολέμου, οι Ολλανδοί τυμπανιστές και τρομπετίστες προκειμένου οι εστιάτορες να σταματήσουν να σερβίρουν μπίρα στους στρατιώτες και αυτοί να επιστρέψουν στο στρατόπεδο- πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, με δεκάδες στρατιωτικές ορχήστρες να προσφέρουν στους χιλιάδες θεατές ένα μοναδικό θέαμα που ‘κόβει την ανάσα’. Το πρόγραμμα συνδυάζει στρατιωτική, κλασική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική, με εντυπωσιακές παρελάσεις και επιδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πλέον γνωστά φεστιβάλ του κόσμου είναι το Royal Edinburgh Military Tattoo, που από το 1950 διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Esplanade, μπροστά από το Κάστρο του Εδιμβούργου, το Spasskaya Tower, που πραγματοποιείται στην εμβληματική Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και όταν το 2011 η Ελληνική Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έπαιξε τον Ζορμπά και τα Παιδιά του Πειραιά, οι θεατές σηκώθηκαν όλοι και όρθιοι χειροκροτούσαν και κρατούσαν τον ρυθμό, το Basel Tattoo Festival, στη Βασιλεία της Ελβετίας, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και στον Καναδά είναι το Royal Nova Scotia International Tattoo. Κορυφαία Military Tattoo πραγματοποιούνται επίσης και στη Νορβηγία, Φινλανδία, Γερμανία, Αμερική, Ιαπωνία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια (όλες οι θέσεις είναι καθημένων): Ζώνη Γ'
Προπώληση: 12 ευρώ/ Ταμείο: 15 ευρώ/ Τιμές αριθμημένων θέσεων: Ζώνη Β', Προπώληση: 15 ευρώ/
Ταμείο: 20 ευρώ / Ζώνη Α'
Προπώληση: 20 ευρώ / Ταμείο: 25 ευρώ.

Προπώληση: Από τις 23 Απριλίου από το  viva.gr

Σημεία προπώλησης: Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/ Φυσικά Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Media Markt | Reload | Seven Spots | Viva Kiosk Σύνταγμα + Τεχνόπολη | αθηνόραμαgr | Yioleni's | My Market | Metro Cash & Carry | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Shell – BP – EKΟ.

Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε το πρόγραμμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στο διεθνές φεστιβάλ μπαντών "Spasskaya Tower" που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2011 το οποίο περιελάμβανε τον "Αεροπόρο"  (επίσημο εμβατήριο της Αεροπορίας), το γνωστό "Ζορμπά" και "Τα παιδιά του Πειραιά".
Στο 'Ζορμπά" πραγματοποιήθηκε η διαφορά, καθόσο για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση τραγουδιού από Στρατιωτική Μπάντα με μπουζούκια και χορευτικό. Φυσικά αυτή η εκτέλεση ήταν που ξεσήκωσε τους θεατές, Σε όλη τη διάρκεια χειροκροτούσαν στο ρυθμό και στο τέλος το χειροκρότημα ανέβηκε στα ύψη (ακόμα και ο Αρχηγός του Ρωσικού Στρατού δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί).

Ζάππειο Μέγαρο: Λ. Βασ. Όλγας, Αθήνα, τηλ. 2103223509.