Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στο Μεσαίωνα των Σφαγείων... (video)

Θυμάσαι κείνη τη φορά που χτύπησες και χρειάστηκε να σου κάνουν δυο ραματάκια χωρίς... αναισθησία; Θυμάσαι τον πόνο; Δυνάμωσε τον. Εκατομμύρια φορές παραπάνω. Και σκέψου πως... κάπως έτσι θανατώνονται εκατομμύρια  παραγωγικά ζώα στα δημοτικά σφαγεία χωρίς στα περισσότερα από αυτά να τηρείται η νομοθεσία. Θέλεις να δεις το βίντεο που συνοδεύει την επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στον αρμόδιο Υπουργό με κοινοποίηση στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και τις κατά τόπους κτηνιατρικές διευθύνσεις; Θέλεις να το δεις; Επιμένεις; Αντέχεις...
Σε κανέναν δεν αξίζει αυτός ο άγριος, βάρβαρος θάνατος. Μιλάω για τον άθλιο βασανισμό των παραγωγικών ζώων λίγο πριν τη σφαγή τους, χωρίς να τηρούνται οι Ευρωπαϊκές οδηγίες και να προηγείται αναισθησία. Δε φτάνει που είναι άθλιες οι συνθήκες στους περισσότερους χώρους εκτροφής, άθλιος είναι και ο τρόπος θανάτου που ακολουθεί με τη νομοθεσία να μη τηρείται στα περισσότερα σφαγεία, παρά τις πιθανές διαβεβαιώσεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ.
Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έστειλε το πιό άγριο βίντεο που έχεις δει ποτέ – ανάλογων πρακτικών- στο αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα δημοτικά σφαγεία αλλά και να είναι μόνιμοι και συνεχείς.
Πρόκειται για εικόνες σκληρές που ωστόσο  απεικονίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες ζώα σήμερα. 
Λένε πως... μια εικόνα αζίζει χίλιες λέξεις. Ωστόσο υπάρχουν εικόνες που τις... λέξεις που τις ακολουθούν δεν μπορείς να τις βρεις σε κανένα λεξικό.