Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στην Πλάκα με φεγγάρι...

 

Έναν περίπατο στην Πλάκα, γεμάτο ιστορίες αγάπης κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και την Πανσέληνο του Ιουνίου, οργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute την  Παρασκευή 14 Ιουνίου.

 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος θα οδηγήσει τα βήματά σου σε έναν ρομαντικό, φεγγαρόλουστο περίπατο στην Πλάκα, μιλώντας σου για ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, ιστορίες που πέρασαν στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία. Με ποιήματα, μυθιστορήματα, σενάρια… Αφορμή για όλο αυτό, η Πανσέληνος του Ιουνίου.

Από τη Μενεξεδένια Πολιτεία στον Μιμήκο και τη Μαίρη κι από τη Σοφία Λασκαρίδου και τον Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι τους μοναχικούς περιπάτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα ποιήματα του Δροσίνη, τα πάθη του Παλαμά, τη γνωριμία της Μαρώς με τον Γιώργο Σεφέρη, ο έρωτας είναι ο πρωταγωνιστής.

Στο τέλος του περιπάτου, στην αυλή του Μουσείου θα παρακολουθήσεις αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα. Απλά ενδιαφέρον ή... πολύ παραπάνω;

Έναρξη: 19.00/ Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο Μουσείο)/ Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%/ Κάθε συμμετέχοντας θα πάρει δώρο από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πλακιώτικες γωνιές"/

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων/ Κρατήσεις: τηλ. 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3250341.