Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στη Σπιναλόγκα που θα ΖΩ (Θα... Ζω;)

 

 

Στη Σπιναλόγκα που θα ζω/

αναρωτιέμαι αν θα ζω.../

Ψηφίζουν Νόμο τραγικό,/

το πάνε για να εξοντωθώ/

Βράχια μου φτιάχνουν και γκρεμό/

Μου βρίσκουν δάσος να χαθώ/

Νύχτα ΨΗΦΙΖΟΥΝ το Κακό/

Δώστε φιλιά στον... ΥΠΟΥΡΓΟ!

 

Φαντάζομαι πως... τα μάθατε. Κι αν όχι... θα τα μάθετε σύντομα, αφού ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη μου. Την καταδίκη όλων των αδέσποτων ζώων με... τραγικό άλλοθι την... ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ. Και τη δική σου.

Κι όπως ενημερώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, το... κακό ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα και μάλιστα από το υπουργείο Περιβάλλοντος!!!

Η Ομοσπονδία βεβαίως ζητά από τους υπογράφοντες υπουργούς κ. Σταθάκη, Αποστόλου, Φάμελλο και Τσιρώνη να αποσύρουν από την ψήφιση τη συγκεκριμένη διάταξη που μας γυρίζει χρόνια πολλά πίσω. Μια τροπολογία επαίσχυντη, που επιτρέπει τη λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση, με την προκλητική -επίτρεψέ μου- δικαιολογία-πρόσχημα ‘να μας προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!’.

Φίλε μου, σου μιλώ σαν σκύλος με… μπέσα! Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

Η καταδίκη μας.

Τι... ψηφίζουν όλοι αυτοί, μου λες; Συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν; Συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν;

Η τροπολογία είναι παράνομη, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.

Η Ομοσπονδία και όλοι οι φιλόζωοι καλούν τους ιθύνοντες να την αποσύρουν καθώς η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

‘Σκοπός της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων. Με τη θέσπιση της ρύθμισης αυτής επιτρέπεται σε δασικές, σε χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας’.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με σένα που είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά εγώ που είμαι ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (και ως... αλήτης πιθανόν πιο υποψιασμένος), ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. Κουράστηκα ν’ ακούω πως όλα όσα γίνονται είναι τάχα για το καλό μου, το καλό σου, το καλό του τόπου, το καλό των πολλών. Να... περιοριστεί, λέει, η παράνομη μεταχείρισή μου. Σοβαρά; Τι τσαμπουνάτε ξεδιάντροπα, ρε μεγάλοι; Αυτό δεν είναι ‘παράνομη μεταχείριση’ και μάλιστα... με τις ευλογίες του Νόμου;

Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με... εξορίες των αδυνάμων... Με ‘γκέτο’ δεν προστατεύεις κανέναν και ποτέ. Αντίθετα. Χωρίζεις, διαχωρίζεις, αποξενώνεις.

Στην ουσία όλα, όπως καταλαβαίνεις, θα είναι πλέον εκατομμύρια φορές ανεξέλεγκτα γιατί στα όρη και τα βουνά, στα δάση που καίγονται επίσης ανεξέλεγκτα τα καλοκαίρια ποιος θ’ ασχοληθεί με μένα, μου λες;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ, για την έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου. Είναι κατά τι δύσκολο φαίνεται να... σεβαστείτε μια μουσούδα με… υγρή μύτη.. Να σεβαστείτε κάποιον που... περπατάει στα τέσσερα. Ξεχνάτε φαίνεται πως... αύριο στα... τέσσερα θα περπατούν αρχικά τα παιδιά που θα φέρετε στον κόσμο. Αυτά στα οποία όταν... μεγαλώσουν θα είστε υπόλογοι για ό,τι τους δώσατε Και κυρίως γι’ αυτά που τους πήρατε!!!