Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στη λαίλαπα του πολέμου και τη δίνη του έρωτα

 

Ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και της εξέγερσης των εθνών. Μια ιστορία επιβίωσης ανάμεσα στα πλοκάμια μυστικών οργανώσεων, ένας αγώνας οικονομικής επικράτησης στις διεθνείς αγορές. Αλλά κι ένα ταξίδι στα γλυκά μονοπάτια του έρωτα και στο μαγικό κόσμο της τυπογραφίας. Αυτό είναι ‘Ο στοιχειοχαράκτης’ του Σίμου Κερασίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

 

Ο Μανουήλ Ντρέτος, γιος Γιαννιώτη αργυροχόου, πηγαίνει να σπουδάσει στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Το όνειρό του είναι να να επιστρέψει μια μέρα στην τουρκοκρατούμενη γενέτειρά του ως ελευθερωτής. Το... άκουσε η... μοίρα και γέλασε. Και άλλα σχέδια είχε κάνει γι᾽ αυτόν. Ερήμην του. Ο ήρωας θα μαγευτεί από την τέχνη της τυπογραφίας και θ᾽ ασχοληθεί και με τη στοιχειοχάραξη. Είκοσι δύο μόλις ετών ο Μανουήλ μετακινείται στη Μεσευρώπη, εργάζεται σκληρά και δημιουργεί αριστουργήματα. 

Ο μονάρχης της Αυστρίας τον καλεί στο παλάτι του, κι αυτός ερωτεύεται την ωραία Ολιβέρα. Και πάλι η μοίρα θα επέμβει για να του χαλάσει τα σχέδια. Έτσι, θα περιπλανηθεί από τις ισχυρές πόλεις της Ευρώπης μέχρι τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα γνωρίσει τον πανίσχυρο τσάρο Νικόλαο Α΄.

Θα κατορθώσει ο Μανουήλ να επιστρέψει στη Βιέννη και να βρει την Ολιβέρα; Θα μπορέσουν να μετοικήσουν στην Ήπειρο μέσα στη λαίλαπα του πολέμου που ξεσπά το 1853 στην Κριμαία;