Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στα βαθιά νερά του ντόπινγκ...

 

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για τη νίκη; Πόσο κοστίζει η ηθική; Μέσα από τις αποφάσεις, πράξεις και συνειδήσεις των χαρακτήρων του, με φόντο τον κόσμο του υγρού στίβου, ο συγγραφέας Lucas Hnath στήνει ένα σύγχρονο έργο για την ηθική, δημιουργώντας ένα έντονο και αιχμηρό δράμα. Το ‘Red Speedo’ ξεκινά τις παραστάσεις του από 19 Απριλίου στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

 

Σχέσεις που διαλύονται από τη φιλοδοξία, τα αναβολικά, τη γεύση της επιτυχίας, ποτισμένες από το φόβο για επιβίωση. Στο Red Speedo, που παρουσιάστηκε στην OFF BROADWAY θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης το 2016 και κέρδισε το βραβείο OBIE και Outer Critics Circle Award, ενώ τώρα ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τέσσερα πρόσωπα, με την πολυπλοκότητά τους, τις αδυναμίες τους και την ανάγκη τους για την επιτυχία με κάθε τρόπο, ρίχνονται σε ένα σκοτεινό παιχνίδι αποφάσεων και αποδεικνύουν ότι σε έναν τέτοιο αγώνα καμία συνείδηση δεν παραμένει αθώα. 

Ογδόντα λεπτά αγωνίας και συνεχών ανατροπών αρκούν για να πάρεις δυνατές απαντήσεις και προβληματισμούς για το πόσο κοστίζει η ηθική στον αγώνα για επιτυχία, χρησιμοποιώντας μια απόλυτα σύγχρονη γλώσσα, γεμάτη ένταση.

Σε πέντε σκηνές, η ένταση αυξάνεται συνεχώς. Πριν το νήμα του τερματισμού είναι αμφίβολο αν υπάρχει στην ουσία νικητής.

Σκηνικό: Ηλίας Γαβριήλ/ Φωτισμοί: Αργύρης Θέος/ Μακιγιάζ: Βασίλης Γκέλης

Tatoo artist: Peter Angelfox/ Video - Trailer: Γιάννης Gizmo Μπερερής/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικήστρατος Νταλαγιώργος

Παίζουν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Ανδρέας Βούλγαρης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Βαρβάρα Λάρμου.

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:30 (Από 19 Απριλίου έως 20 Μαΐου)/ Γενική είσοδος: 8 ευρώ/Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ/ Μειωμένο: 8,00 ευρώ/ Ατέλεια ΣΕΗ, 5 ευρώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr