Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

‘Στα στενά’ της... θάλασσας

 

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μάρθα Φριντζήλα την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου συναντιούνται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Γιατί με... αφορά; Γιατί, εκτός από την αδυναμία μου στο έργο του εκλιπόντα, συν το ότι οι συντελεστές είναι αυτοί που είναι, εδώ θα παρουσιαστεί σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση και ‘Ο νοητός λύκος’, σε θεατρική προσαρμογή-μουσική σύνθεση Γιώργου Ανδρέου.

 

Για τον ‘Νοητό Λύκο’, μουσικά συγγενή μου, που παρουσιάζεται στο α΄ μέρος του προγράμματος σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση σε μουσική σύνθεση του Γιώργου Ανδρέου, με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννο Περλέγκα, αλλά και για το ότι πρόκειται για μια μουσική παράσταση που συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος του Μάνου, που έχει ερμηνεύσει τραγούδια-σταθμούς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μάρθα Φριντζήλα, αξίζει να βρεθείς σε μια από τις βραδιές του τριήμερου αφιερώματος, συμπαραγωγή του Μεγάρου με την ‘View Master Films–MMA’ στον Μάνο Ελευθερίου.

 

Θ’ αφήσω εγώ αυτά τα περιβόλια,

θα βγω να πάρω τα στενά της θάλασσας…

 

Ένα έργο για τραγουδιστές, ηθοποιούς και ορχηστρικό σύνολο, βασισμένο στο ομώνυμο ποιητικό κείμενο του Μάνου Ελευθερίου. ‘Ο Νοητός λύκος’ είναι το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Στο δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται ‘Σταθμοί στα ωραιότερα τραγούδια του’, οι πιο εκφραστικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν τα ομορφότερα ποιήματά του σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα 12 μουσικών.

Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Νάθενα/ Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος–Lighting Art/ Χορογραφίες :Φωκάς Ευαγγελινός/ Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Διαμαντοπούλου.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια (στα ταμεία του Μεγάρου και σε όλα τα καταστήματα Public): 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 24 € ● 30 € ● 38 € ● 46 € ● 55 €

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 72 82 333, www.megaron.gr