Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σπουδαίοι Μεξικανοί γλύπτες

 

Ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ‘Μελίνα’ η έκθεση αφίσας ‘Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.’, με  έργα σπουδαίων Μεξικανών γλυπτών και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Μεξικανική Εταιρεία Κλασικών σπουδών (AMEC), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης του Μεξικό (Museo Nacional de Arte) και το Ινστιτούτο Φιλολογικών Ερευνών (IIFL) πραγματοποιείται η έκθεση αφίσας ‘Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.’ που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ‘Μελίνα’. Μέσα από τις τέσσερις ενότητες της έκθεσης -Ελληνορωμαϊκός ηρωισμός, Από τα κλασικά αγάλματα στον ρομαντικό ιδεαλισμό, Αισθησιασμός και ηθογραφία και Η γλυπτική του μοντερνισμού- θα γνωρίσεις έργα των σπουδαίων Μεξικανών γλυπτών Manuel Tolsá, José María Labastida, Manuel Vilar, Felipe Sojo, Felipe Valero, Agustín Franco, Gabriel Guerra, Miguel Noreña, Jesús F. Contreras και Fidencio Lucano Nava.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 19.00 στο χώρο της έκθεσης στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.» και ομιλητές τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πινακοθήκης και Μουσείων του ΟΠΑΝΔΑ Ντένη Ζαχαρόπουλο και την Πρέσβειρα Ελληνισμού στο Μεξικό και καθηγήτρια στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού (UNAM) Ναταλία Μορελεόν.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή: 10.00-14.00/ Διάρκεια:16 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου.

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ‘Μελίνα’: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση μετρό Κεραμεικός, τηλ. 2103452150.