Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το σώμα μιλάει. ΑΚΟΥΣ;

 

Όταν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ σώματος, ψυχής και νου, καθώς αυτά αποτελούν ένα όλον, όλα τα μέρη υποφέρουν και μαζί και ο άνθρωπος που –για κάποιο λόγο- έχασε αυτή την ισορροπία-θεμέλιο λίθο υγείας και ζωής. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, η χοροθεραπεία ή -άλλως πώς- η σωματική ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα. Η Θεραπευτική Ομάδα Χοροθεραπείας «Χορεύοντας τον ‘χορό της ζωής’ μου», με συντονίστρια την Χοροθεραπεύτρια, GDTR, Sr, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Ιωάννα Κουτίβα, από την Τετάρτη 14 Μαρτίου δέχεται νέα μέλη και η συνάντηση θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στον πολυχώρο αυτοβελτίωσης ‘Life Blossom’.

 

‘Όσα ο λόγος κρύβει, τ’ αποκαλύπτει το σώμα’ λένε και αυτή είναι η αλήθεια. Η Θεραπευτική Ομάδα Χοροθεραπείας «Χορεύοντας τον χορό της ζωής μου» που κάνει τα μαθήματα/συναντήσεις της κάθε Τετάρτη στον πολυχώρο αυτοβελτίωσης ‘Life Blossom’, δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτό. Για να σε μάθει τη δική σου αλήθεια. Και απευθύνεται σε σένα που τη συγκεκριμένη περίοδο νιώθεις πως..

Η λογική σου δεν σε πάει πιο πέρα.

Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν ό,τι βιώνεις και αυτό σου δημιουργεί προβλήματα.

Γνωρίζεις αρκετά για τον εαυτό σου, όμως τον αισθάνεσαι ξένο.

Αισθάνεσαι ότι σου λείπει η αυτοπεποίθηση.

Έχεις δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους.

Αισθάνεσαι μόνιμα κουρασμένος.

Υποφέρεις από ψυχοσωματικά προβλήματα (άγχος, πανικοί, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές).

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση με το σώμα σου.

Το εργαλείο και ο στόχος της ομάδας είναι το σώμα μέσα στο χώρο, κινούμενο χωρίς φόρμες και τεχνικές.

Εστιάζοντας στο σώμα και στα μηνύματά του, οδηγείσαι σε μια ψυχική ευκαμψία, βελτιώνοντας έτσι την πρόσληψη της πραγματικότητας και τον τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους. Κτίζεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό σου, που έχει ως αφετηρία τη σωματική αίσθηση, μαθαίνοντας έτσι να αντιλαμβάνεσαι τις πραγματικές σου ανάγκες και όχι τις ανάγκες που υπαγορεύονται μόνο από εξωγενείς παράγοντες, με αποτέλεσμα η διάθεσή σου να βελτιώνεται, να αισθάνεσαι αυθεντικός και δημιουργικός. Στόχευση της ομάδας είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας εντός, με δεδομένο πως συχνά ο άνθρωπος ξεχνά να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω του σώματος, διαταράσσοντας την ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής, με αποτέλεσμα μια εσωτερική σύγκρουση, η οποία συχνά σωματοποιείται και ξεσπά σε αρρώστια. Αποκαθιστώντας αυτή την ισορροπία, γίνεται αποφόρτιση, ανακαλύπτεις και μαθαίνεις να εκφράζεις τα πραγματικά σου συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Χορεύοντας τον ‘χορό της ζωής’ σου, αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου... Γνωρίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους, ζεις ελεύθερα, αυτόβουλα και βιώνεις τη χαρά της ύπαρξης.

Α’ ημερομηνία συνάντησης: Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 19.00-20.30.

Life Blossom: Δ. Ράλλη & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι, τηλ. 6948008724.