Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σε ρυθμούς jazz

 

21 μουσικά σχήματα -με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή, δίνοντας international αέρα στο Φεστιβάλ- έρχονται στο 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που από τις 04 έως τις 10 Ιουνίου δονεί την Τεχνόπολη, κάνοντας την καρδιά της πόλης να χορεύει σε ρυθμό jazz.

 

7 μέρες υπέροχης jazz εμπειρίας υπόσχεται το 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Την ίδια στιγμή ο χώρος θα γεμίσει με μοναδικές εκθέσεις και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενώ οι εκπλήξεις που θα σε περιμένουν θα σε αφήσουν-πίστεψέ με- με το στόμα ανοιχτό, καθώς το φετινό line up είναι πιο πλούσιο και δυνατό από ποτέ. Στη μεν Μικρή Σκηνή της Στέγης από 07 έως 09 Ιουνίου επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής jazz ‘New Generation 5’, με τρία νέα σχήματα που λατρεύουν τον αυτοσχεδιασμό.

Τη Δευτέρα 04 Ιουνίου που το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του, η μέρα είναι αφιερωμένη στην ελληνική jazz σκηνή. Την αρχή κάνουν οι Greek Jazz Virtuosos: Athens Big Band Feat (Dimitris Tsakas & Vassillis Xenopoulos), συνεχίζει ο Michalis Kalkanis live και κλείνει με το John Balikos Trio.

Την επομένη, 05 Ιουνίου, έρχεται η Κύπρος με το Ιωάννου/Βαφέας Quartet, το Λουξεμβούργο με το Lamy Quartet, η Ιταλία με το Accordi e Disaccordi, ενώ στις 06 του μήνα η σκηνή υποδέχεται τους Βέλγους Drifter, τους Δανούς All Too Human και τους Γερμανούς Sebastian Studnitzky MEMENTO Orchestral Experience.

Την Πέμπτη 07 Ιουνίου, Ισπανία, Τσεχία και Ολλανδία ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε ταξιδεύουν με τους ήχους των Enriquito Trio, Mian Svododa Quartet & Under The Surface, με τον Theo Croker, από τις ΗΠΑ, το αμέσως επόμενο βράδυ να κλείνει τη συναυλία που θα έχουν ανοίξει οι Αυστραλοί Woody Black 4 και οι Ελβετοί Moncef Genoud. Το Σάββατο ‘παίζει’ η Νορβηγία με τους Espen Berg Trio, η Πορτογαλία με τους Brightbird Trio και οι ακαταμάχητα γοητευτικοί Εσθονοί Peedu Kass Momentum. Την αυλαία ρίχνουν η Ουγγαρία την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους Michaly Borbely Quartet, η Σουηδία με τους Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio και το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Binker & Moses.

Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 2130109300, www.tecnopolis-athens.com