Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο

 

Μετά τα απανωτά sold out στο θέατρο ‘Άλφα.Ιδέα’, η παράσταση του Κώστα Γάκη ‘Από την Αντιγόνη στη Μήδεια’, ένας ύμνος στη γυναίκα, παρατείνεται και συνεχίζεται εδώ κάθε Σαββατοκύριακο με αρχή τη 2η μέρα του Φλεβάρη.

 

Η παράσταση του Κώστα Γάκη ‘Από την Αντιγόνη στη Μήδεια’, που συμμετείχε δύο φορές σε φεστιβάλ στη Νότιο Κορέα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζεται στο θέατρο Άλφα.Ιδέα, με νέες ημέρες και ώρες. Το κείμενο που φέρνει την τραγωδία κοντά στο κοινό με ένα διαφορετικό και σύγχρονο τρόπο, ναι μεν με απόλυτο σεβασμό, αλλά ταυτόχρονα απαλλάσσοντάς την από το στόμφο που συνήθως της προσδίδεται, δημιουργώντας έτσι γέφυρες με το σήμερα, καταδύεται στα έγκατα της γυναικείας φύσης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ενώ χρήση βιντεοπροβολών υψηλής αισθητικής, με τοπία του Αιγαίου αλλά και με μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών, προσδίδει μια άγρια ομορφιά αλλά και ένα επιπλέον ‘βάθος πεδίου’ στο θέαμα.

Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου.
Κείμενο, σκηνοθεσία, video art: Κώστας Γάκης/ Μουσική: Κώστας Γάκης – Στέλλα Ζιοπούλου/ Live τραγούδι: Ίρις Κανδρή/
Live μουσική: Στέλλα Ζιοπούλου/ Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά/ Επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου/ Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης, Στέφανος Λώλος/ Σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος
Κοστούμια: Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη/ Βοηθοί σκηνοθέτη: Βίλλη Κοντονικολάκη, Ισμήνη Πρωίου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η παράσταση παίζεται για σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια), έχοντας τη σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Κάθε Σάββατο, μετά το τέλος κάθε παράστασης, στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, μια ποιήτρια μοιράζεται με το κοινό αποσπάσματα από το έργο της. Σ’ αυτό το μέρος της βραδιάς μπορεί να παρευρεθεί κανείς χωρίς να έχει παρακολουθήσει την παράσταση και χωρίς κόστος.

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (από Σάββατο 02 Φλεβάρη): Σάββατο 21:15 και Κυριακή 19:00/
Εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο), 12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)

Θέατρο Άλφα.Ιδέα: Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51, Αθήνα, τηλ.: (210) 5238742, 5221444.