Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

ΠΟΥ... ΜΕ ΠΑΣ;

Στα πορνεία της Γερμανίας  ή ως... πειραματόζωα ενδέχεται να κατέληγαν 15 αδέρφια μου που θα ταξίδευαν από την Ελλάδα με σκοπό τάχα την υιοθεσία.  Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες, μέλη κυκλώματος προσπαθούν να περάσουν, χωρίς όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, 5 σκύλους ο καθένας- οριακά, δηλαδή, όσους επιτρέπει ο νόμος, ώστε να μη θεωρηθεί εμπορία- για υποτιθέμενη υιοθεσία στο Αμβούργο και Μόναχο στη Γερμανία. 
Η- ευτυχώς- κακή κατάσταση των σκύλων, οι οποίοι ήταν, εκτός των άλλων και ναρκωμένοι καθώς και οι αντιφάσεις του Έλληνα σε συνδυασμό με πληροφορίες για το εν λόγω κύκλωμα  που θα επιχειρούσε να διακινήσει παράνομα  αδέσποτα ζώα, είτε αεροπορικώς, είτε ακτοπλοϊκώς κατέληξαν στη σύλληψη των παρά τρίχα επιβατών που θα προμήθευαν έναντι αδράς αμοιβής  το «εμπόρευμα» σε ανάλογα  πορνεία ή σε χώρους διεξαγωγής πειραμάτων. Τα σκυλιά, σε αυτές τις περιπτώσεις  είθισται να  πωλούνται προς  400 περίπου ευρώ  το καθένα.
Ο Σκύλος στο Δρόμο μίλησε με την πρόεδρο του σωματείου, Φιλοι των Ζώων, κ. Ιωάννα Καραγκούνη, που έχει καταγγείλει κατά καιρούς, ανάλογα θέματα διακίνησης που αφορούσαν μάλιστα πολύ μεγαλύτερο εμπόρευμα. Όπως μας λέει Βασική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν εποπτεύει ώστε να τηρούνται οι νόμοι, οι κτηνίατροι που βγάζουν τόσο εύκολα διαβατήρια, οι δήμαρχοι που κάνουν συμβάσεις με σωματεία αμφιβόλου ηθικής και μαζεύουν τα αδέσποτα από τους δρόμους τα οποία τα διακινούν στο εξωτερικό έναντι αμοιβής καθώς και ο κάθε ιδιώτης που μη σεβόμενος  το νόμο 4039/ 2012  παίρνει ένα ζώο από το δρόμο και το  θεωρεί αυτόματα ιδιοκτησία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία η κτηνοβασία απαγορεύεται μόνο στην περίπτωση που οδηγεί σε τραυματισμό του ζώου ενώ  γίνεται προσπάθεια να τροποποιηθεί ο εν λόγω νόμος και να υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες. 
Μέχρι στιγμής πάντως- όσο ανατριχιαστικό και αν ακούγεται αυτό- οι... εραστές των ζώων αριθμούν... μερικές εκατοντάδες.