Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πού χρειάζεται η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ; (video)

 

Πού αλλού; Στην κίνηση του σώματος. Και, όπως ίσως ξέρεις, η χοροθεραπεία λειτουργεί βαθιά στην ψυχή και μέσω των θεραπευτικών της διαδικασιών επέρχονται συνειδητοποιήσεις και απελευθέρωση ψυχοσωματικού βάρους. Ακριβώς τότε εκλύεται η αντίρροπη δύναμη του βάρους, η ελαφρότητα, και μαζί της η ανακάλυψη βαθύτερου ψυχικού δυναμικού. Το σεμινάριο χοροθεραπείας ‘Η Δύναμη της Ελαφρότητας’ με τη Λήδα Shantala που διεξάγεται την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Shantom θα σε μυήσει στον… τρόπο.

 

Ίσως ξέρεις πως... ‘Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα «φέρεται» στο χώρο και οι δυναμικές που προσδιορίζουν την κίνησή του, επηρεάζονται από παράγοντες που δεν λειτουργούν μόνο στο σωματικό αλλά και στο ψυχονοητικό επίπεδο’.

Και ακόμα ότι: ‘Η διαχείριση του βάρους του σώματος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της κίνησης και της προσωπικότητάς μας. Η υπερβολική συγκέντρωση του βάρους σε ορισμένες περιοχές και η αδυναμία μετασχηματισμού του σε ελαφρότητα -όταν χρειάζεται- συχνά συνδέονται με εμπειρίες του παρελθόντος που έχουν καταγραφεί ως ψυχικό βάρος. Από την άλλη, οι σωματικές περιοχές που έχουν «βαρύνει», αποτελούν σωματοποιημένες συμβολικές αναπαραστάσεις του τρόπου με τον οποίο μια ενδοψυχική πάλη «επιλύθηκε» και καταγράφηκε μέσα στο σώμα’.

Στο σεμινάριο χοροθεραπείας ‘Η Δύναμη της Ελαφρότητας’ που διεξάγεται στο Shantom με τη Λήδα Shantala, θα μάθεις πώς να αποκτάς την ελαφρότητα εκείνη που απελευθερώνει από το ψυχοσωματικό βάρος.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 - Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-22.00.

Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών: Τριπόλεως 35Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6717529 | info@shantala.gr | shantala.gr /