Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πόσο Van Gogh αντέχεις; (trailer)

 

Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς; Ένας νέος, επαναστατικός τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας; Ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, από 7 έως 97 ετών; Μία αρμονική και δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τους μεγάλους οικουμενικούς δημιουργούς; Μία ουσιαστικά εκπαιδευτική και παράλληλα άκρως διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά, τους νέους, για όλους μας;

Η έκθεση-βιωματική εμπειρία ‘Van Gogh Alive- The Experience’ συνδυάζει όλα τα παραπάνω και έρχεται επιτέλους για τέσσερις μήνες στην Αθήνα στον Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου της Μουσικής, από τις 07 Νοεμβρίου 2017 έως τις 05 Μαρτίου 2018.

 

Η μεγαλειώδης έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, εξασφαλίζοντας την καθολική και απόλυτη διαδραστική συμμετοχή του κοινού, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να μας μυήσει στους νέους διεθνείς τρόπους προσέγγισης της τέχνης. Το ‘Van Gogh Alive-The Experience’ στον Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής είναι γεγονός τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για μια μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε μία και μόνο φορά, κάτι που δεν έχει κανένα προηγούμενο, αφού δεν πραγματοποιείται με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλλει δηλαδή ολόκληρο τον κόσμο του.

Έτσι… 3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού! Στους τοίχους, τις κολόνες, τις οροφές, το πάτωμα.

Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας, με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία εκπληκτική τρισδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία.

Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν το χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη που συνδέεται άμεσα με τα διαχρονικά αριστουργήματα του καλλιτέχνη, τα οποία του ‘εκμυστηρεύονται’ τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού, συνοδεύοντας τον θεατή μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που εκείνος έζησε και δημιούργησε: το Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι.

Υπερβαίνοντας το χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω σου και εισχωρούν εντός ο Βίνσεντ εισβάλλει στο είναι σου μέσα από μια ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία πνευματική και ταυτόχρονα σωματική, σε μία κατ’ ουσίαν βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα τόσο πολύ διασκεδαστική, όσο όμως και βαθιά παιδευτική και σε κάθε περίπτωση αλησμόνητη.

Η δημιουργία, οι συναισθηματικές εναλλαγές, η ψυχική του κατάσταση, η θυελλώδης ζωή του μεταφέρονται αυτούσια μέσα από τούτο το ιδιότυπο και εντυπωσιακό ‘πλανητάριο’, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να ‘επεμβαίνει’ εδώ μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο, με τις παρεμβάσεις του αυτές να προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall, μετατρέποντας τη συγκινησιακή εξατομικευμένη εμπειρία σε συλλογική, επικοινωνώντας σε βάθος το έργο του μέσα από τον πυρήνα της ίδιας του της ύπαρξης.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ:

Η έκθεση “Van Gogh Alive” αποδεικνύει ότι η τέχνη και η τεχνολογία μπορούν να συνυπάρξουν, δημιουργώντας μια δυναμική αλληλεπίδραση των αισθήσεων.

Singapore Daily

 

Η έκθεση μας μεταφέρει στον κόσμο του Βαν Γκογκ... σε μια κλίμακα που δεν έχουμε δει ποτέ πριν.

PlusSixFive.com

 

Αυτή η έκθεση επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή μουσειακή σχέση, οι επισκέπτες να περιμένουν ότι θα ζήσουν μία μεγαλειώδη εμπειρία.

Catherine Wilson Horne, Πρόεδρος της Discovery Place Inc.

 

Φανταστείτε μια έκθεση που διεγείρει τις αισθήσεις, σας μεταφέρει σ’ έναν μοναδικό αισθητικό κόσμο και σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με το έργο του καλλιτέχνη. Η “Van Gogh Alive” λέει μια ιστορία - και σας συμπεριλαμβάνει σ’ αυτήν.

Revolver Santiago Magazine, Chile

 

Η έκθεση "Van Gogh Alive" μεταφέρει πλήρως τον θεατή σε έναν εκπληκτικό και ζωντανό κόσμο. Οι τεράστιες αυτοπροσωπογραφίες και όλοι οι πίνακες με τα ισχυρά και πολύχρωμα θέματά τους εξασφαλίζουν ότι το κοινό θα αλληλεπιδράσει με τον καλλιτέχνη και τα έργα του, με ένα νέο, φανταστικό τρόπο.

The Saint-Peterburg Times

 

Αν έχετε κάποτε θαυμάσει τα έργα του Van Gogh, τώρα είναι η ώρα να τα ξαναδείτε και να περπατήσετε ανάμεσα στους πίνακές του!

jadeisabelle.wordpress.com

 

Πολύ ευχάριστη... μια πλούσια, βιωματική εμπειρία που ζεις με όλες τις αισθήσεις σου.

Miquel Benevidez, επισκέπτης

 

Κείμενο του καθηγητή Tracey Pilch

Κοσμοσυρροή στην έκθεση “Van Gogh Alive”. Δεν μπορώ να θυμηθώ από πότε είχα να δω τόσους πολλούς επισκέπτες σε ένα μουσείο και αυτό με γοήτευσε. Οι άνθρωποι ήταν μαγεμένοι με αυτό που έβλεπαν. Ίσως επειδή είναι μία αισθαντική και βιωματική εμπειρία όπως καμία άλλη.

Οι εικόνες είναι απόλυτα συγχρονισμένες με τους ήχους. Υπάρχουν βιολιά που κάνουν τις κόκκινες παπαρούνες του να τρεμοπαίζουν, χρωματικοί τόνοι από πεφταστέρια σε μια βαθυγάλανη νύχτα.

Γεμίστε τα μάτια σας λοιπόν με χρώμα και φως. Νιώστε την υφή, την οσμή και τη σάρκα των φρούτων και λουλουδιών που τον ενέπνευσαν. Και ανακαλύψτε, όπως ο ίδιος διαρκώς προσπάθησε να βρει, την ουσία σε έναν δύσκολο κόσμο. «Θα προτιμούσα να πεθάνω από πάθος παρά από την πλήξη», είπε κάποτε.

Tracey Pilch, Επίκουρος καθηγητής Τέχνης στο Alaska Pacific University

Website: http://vangoghalive.gr/Trailer:

https://youtu.be/XrAusQuHEow

 

Οι κανονικές τιμές εισιτηρίων είναι:

Ενήλικες : 15 €

Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 €

Παιδιά κάτω από 5 ετών: Δωρεάν εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς.

 

Ομαδικές Κρατήσεις

Από 20 έως 40 εισιτήρια :

Κανονικό : 13 €

Παιδικό : 11 €

 

Από 41 έως 100 εισιτήρια :

Κανονικό : 11 €

Παιδικό : 9 €

 

Από 101 εισιτήρια και πάνω:

Κανονικό : 10 €

Παιδικό : 8 €

 

Πακέτα

Family2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά

Κανονική τιμή : 54 €

Έκπτωση 10%

Τιμή Πακέτου : 48€

 

Family3:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 Παιδιά

Κανονική τιμή : 51 €

Έκπτωση 10%

Τιμή Πακέτου : 45€

 

Maxi Family:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά

Κανονική τιμή : 66 €

Έκπτωση 10%

Τιμή Πακέτου : 59€

 

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές: από 9:45 έως 22:00

Σαββατοκύριακα και αργίες: από 09:00 έως 22:00

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr