Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το πολυσχιδές έργο του Γιώργου Κουζούνη

 

Με μια αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής που θα διαρκέσει μέχρι τις 06 Μαΐου ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου τιμά στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Κακογιάννη τον αείμνηστο ζωγράφο Γιώργο Κουζούνη.

 

Την εικαστική πορεία του Γιώργου Κουζούνη και το πολυσχιδές έργο του ζωγράφου με την πολύτιμη συνεισφορά στο χώρο της τέχνης αλλά και για την ανιδιοτελή προσφορά του επί σειρά ετών στην πόλη που έζησε φανερώνει η αναδρομική έκθεση προς τιμήν του που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις θεματικές ενότητες της καλλιτεχνικής πορείας του πρωτοπόρου καλλιτέχνη -το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο, αν και η συμμετοχή του σε εκθέσεις ήταν πλούσια- εποπτικό τεκμηριωτικό υλικό (φωτογραφίες, χρονολόγιο, δημοσιεύσεις), καθώς και πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σχέδια, βιβλία, εργαλεία. 

Ο Γιώργος Κουζούνης έγινε γνωστός κυρίως από τις γιγαντοαφίσες για τον κινηματογράφο. Παράλληλα, έχει εικονογραφήσει βιβλία, έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και μία σειρά πορτρέτων πρωθυπουργών που κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό: Το αφιέρωμα στον Γιώργο Κουζούνη στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ‘Νυχτερινός Επισκέπτης’ του Άρη Σκιαδόπουλου, παραγωγής 1995.

Τέλος, θα διοργανωθεί εδώ συνάντηση-ενθύμηση-συζήτηση με μαθητές του Γιώργου Κουζούνη της περιόδου 1988-1998 την Τρίτη 24 Απριλίου στις 20.00, ενώ τα Εργαστήρια Εικαστικών του Δήμου θα ξεναγηθούν στον εκθεσιακό χώρο στο πλαίσιο ανοικτού μαθήματος.

Ίδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr