Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πολιτεία πού είσαι; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ...

Όσα έζησαν, όσα προσπάθησαν, όσα πέτυχαν και κατάφεραν, όσα διεκδίκησαν και θα συνεχίσουν να διεκδικούν, όσα πίστεψαν και θα εξακολουθούν να πιστεύουν. Όσα τους πείσμωσαν και όσα τους θύμωσαν αφήνοντάς τους τη γνωστή γλυκόπικρη γεύση του αγώνα που δεν στηρίχτηκε από αυτούς που θα έπρεπε, ακριβώς αυτή να είναι η προτεραιότητά τους. Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία μοιραία κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Βίωσαν απίστευτες εμπειρίες. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Έσωσαν και στήριξαν δεκάδες ζωές. Πόνεσαν, μάτωσαν, κόπιασαν. Τα κατάφεραν. Όχι πάντα. Όχι κάθε φορά. Βλέπεις, σ’ αυτό τον αγώνα η χαρά και η λύπη, ο πόνος και η δικαίωση, η αγωνία και το χαμόγελο εναλλάσσονται ανά δευτερόλεπτα.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας υπερέβησαν εαυτούς, αφιέρωσαν ατέλειωτες ώρες στην προσπάθειά τους για την προστασία των ζώων και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Και κάποια στιγμή κάθισαν κάτω κι έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Το συμπέρασμα; Ίδιο κάθε φορά. Με τα μηνύματα απαισιόδοξα, καθώς λείπει η πολιτική βούληση και δυστυχώς η αδιαφορία της Πολιτείας, σε κάποιες των περιπτώσεων, κυριολεκτικά ‘σπάει κόκαλα’.

Τίποτα όμως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά, αν δεν υπάρξει σθεναρή πολιτική βούληση από την Πολιτεία και τις εμπλεκόμενες Αρχές .

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η ελπίδα υπάρχει και το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο δεν πεθαίνει ποτέ. Η Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και η Μαρία Χουστουλάκη, Γραμματέας, μας ξεναγούν στις δράσεις της Ομοσπονδίας για το 2016:

https://www.pfpo.gr/apologismos2016/