Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πες μου τραγούδια-όνειρα...

 

Σε ακούω συχνά να λες πως σου έχουν λείψει εκείνα τα τραγούδια που ταξιδεύουν την ψυχή στ’ όνειρο. Τραγούδια που ερωτεύεσαι τα ίδια, μα και σε κάνουν να ερωτεύεσαι. Ε, λοιπόν, η νέα δισκογραφική δουλειά του Λίνου Κόκοτου ‘Ανεμογιαλός’, σε στίχους  Κώστα Λάζαρη, που παρουσιάζουν -με ελεύθερη είσοδο- οι εκδόσεις Μετρονόμος στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 13 Απριλίου είναι ακριβώς αυτό.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Θέλμα Καραγιάννη και η Νένα Βενετσάνου συναντιούνται στη σκηνή του Ιανού, ερμηνεύοντας τη νέα δουλειά του Λίνου Κόκοτου, που επανέρχεται στη δισκογραφία μετά από 20 χρόνια... Τον ‘Ανεμογιαλό’, όπως είναι ο τίτλος του ολοκληρωμένου αυτού κύκλου τραγουδιών, αποτελούν κομμάτια ζωντανά, ελληνικά, που διεγείρουν το συναίσθημα, που αναζητούν την αλήθεια, που προβληματίζουν, που αγρυπνούν, που τυραννιούνται, που ερωτεύονται.

‘Διαβάζοντας τους στίχους του Κώστα Λάζαρη’, γράφει ο συνθέτης, ‘μου δημιουργήθηκε μια εσωτερική ανάγκη να εκφράσω με μουσική τα συναισθήματα αυτά, που με ποιητική διάθεση αλλά και με αμεσότητα, ακρίβεια και ευρηματικότητα περιέγραφαν αυτά τα τραγούδια. Αισθάνομαι τυχερός που αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορέσαμε να σας προσφέρουμε τον «Ανεμογιαλό»’.

Για το δίσκο θα μιλήσουν ο ποιητής-συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος και ο μουσικός ερευνητής-ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας. 

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Δήμητρα Μερμίγκη.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30/ Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Ιανός: Σταδίου 24, τηλ. 2103217917, www.ianos.gr