Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Περίεργη ‘ράτσα’ ο έρωτας…

 

Πόσα δωρεάν SMS είπες ότι μπορείς να στείλεις από το κινητό; 1.500; Και πόσο χρόνο ομιλίας έχεις ελεύθερο; 250 προς όλα τα δίκτυα; Παρότι ακούγεται υπερβολικό, θα μπορούσες να τα καταναλώσεις όλα μόλις μέσα σε μια μέρα! Στις 14 Φεβρουαρίου -εορτή των απανταχού ερωτευμένων, επίσημα καταγεγραμμένη στο ημερολόγιο- το να χαϊδεύεις το κινητό σου, ακόμα και περισσότερο από τον έρωτα της ζωής σου, είναι όχι μόνο θεμιτό μα... και άκρως απαραίτητο! Αν δε καταφέρεις να συνδυάσεις τα παραπάνω με μια φλογισμένη ανθοδέσμη ή ένα... τρυφερό μπουκετάκι και μια έξοδο -όχι απαραίτητα ακριβή- έχεις την προαγωγή στην καρδιά του ετέρου ημίσεως στο τσεπάκι σου. Και ξηλωμένο να είναι, μη στέκεσαι στις λεπτομέρειες. Αρκεί να... καλοπιάσεις τον Άγιο.

 

Οι σκύλοι δεν έχουν εορτές. Ούτε... ερωτεύονται. Κι όσα καλοπιάσματα βλέπεις μεταξύ τους αποσκοπούν στην αναπαραγωγή του είδους, το οποίο στη συνέχεια εσύ στειρώνεις για το καλό του συνόλου. Όσο για τη σχέση σκύλου-ανθρώπου, εδώ, ναι, υπάρχει μια διαφοροποίηση. Ο εγωισμός σου σε παρακινεί και σε κάνει να πιστεύεις πως ο σκύλος είναι πάντα ερωτευμένος με το ‘αφεντικό’. Μωρέ λέξη να σου πετύχει. Ή... με τον ‘ιδιοκτήτη’. Άλλη κι αυτή. Πού χωράει αγάπη και συναίσθημα στην ιδιοκτησία, μου λες; Εντάξει. Ας καταλήξουμε στον ‘κηδεμόνα’, που προσωπικά για να είμαι ειλικρινής την προτιμώ θεωρώντας την ως πιο ακριβή στην περιγραφή της σχέσης. Ο σκύλος λοιπόν είναι πάντα ερωτευμένος με τον κηδεμόνα του. Ανεξαρτήτως φύλου. Όπως τα κορίτσια –όσο είναι μικρά- νιώθουν έναν έρωτα-θαυμασμό για τον πατέρα τους και τ’ αγόρια αντίστοιχα για τη μάνα. Τι... είδους έρωτας όμως είναι αυτός; Σε διαβεβαιώ πως είναι πιο καυτός απ’ τη φουφού του καστανά κι από τα ξύλα στο τζάκι. Είναι έρωτας που ο... ‘ερωτευμένος’, αν χρειαστεί (κάτι που πολλές φορές έχει γίνει και ως εκ τούτου είναι αποδείξιμο και αληθές), πραγματικά πέφτει στη φωτιά για τον άνθρωπό του. ΕΣΕΝΑ. Πες μου, ειλικρινά, ποιον άλλον έχεις δει να σε κοιτάει με τόση λατρεία -σταθερή και αμείωτη στα χρόνια- προσπαθώντας να μαντέψει κάθε φορά τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνει παραπάνω για σένα προκειμένου να φανείς στα δικά του μάτια ευτυχισμένος; Πες μου ειλικρινά ποιον άλλον έχεις δει -ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει συμβεί εκείνη την ημέρα στον κόσμο, ή στην οικογένειά σου, ή... τι μπορεί να έχει προηγηθεί μεταξύ σας (όπως για παράδειγμα ένας απίστευτος καβγάς) να έρχεται κατά πάνω σου και να σε αγκαλιάζει με τόση ορμή, να σε γλείφει ή να σε τρελαίνει στα φιλιά κουνώντας πάνω κάτω την ουρά του, ακόμη και να... κατουριέται από τη χαρά του, που απλά έβαλες το κλειδί στην πόρτα και μπήκες; Και, ταυτόχρονα, πες μου ποιος άλλος, όσο ερωτευμένος κι αν δείχνει μαζί σου ή λέει πως σ’ αγαπάει, όταν λείπεις μακριά του σέβεται την ελευθερία σου και σου δηλώνει το ‘άγχος του αποχωρισμού’ με μια... μισοσκισμένη παντοφλίτσα και όχι με το να... σου κάνει ‘αντίποινα’, του στιλ, θα δεις, ‘όταν έρθει η σειρά μου, δεν θα λείψω 7 ώρες, όπως εσύ, αλλά... 9μιση εβδομάδες (και με... άλλη;).

Πες μου ποιος είναι εκείνος ο έρωτας που, όταν έχετε κανονίσει να πάτε βόλτα, επίσκεψη ή οπουδήποτε τον ευχαριστεί κι εσύ αρρωστήσεις, αντί να τα βάλει μαζί σου -λες και φταις- ή να τρέξει να προλάβει να πάει μόνος, θα καθίσει εκεί, στα πόδια σου, με την αγωνία στο βλέμμα για το τι μπορεί να σου συμβαίνει; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος, όταν πάει να πάρει μπουκιά από πιάτο σου και του το απαγορεύσεις, δεν θα σου κάνει σκηνή τέτοια που θα καταλήξει να σου βγάλει με... άλλον τρόπο την μπουκιά από το στόμα; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος, όταν μιλάς στο τηλέφωνο με τις ώρες με την κολλητή σου, δεν θ’ αρχίσει να ‘γαβγίζει’ και να δείχνει δόντια που... ‘δεν έχετε τι άλλο να κάνετε παρά να κουτσομπολεύετε’, χαλώντας τον υπόλοιπο εναπομείναντα χρόνο της δικής σας ώρας; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος μπορεί να αφήνει πάνω σου τόσες φορές μέσα στη μέρα το σημάδι της παρουσίας του και της ύπαρξής του, όπως είναι οι τρίχες του σκύλου σου;

Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος, αν σας την πέσουν ταυτόχρονα 3-4 τύποι έτοιμοι για όλα, δεν θα σε... αφήσει στα κρύα του λουτρού προκειμένου να... ‘ζητήσει βοήθεια’ και να φέρει ενισχύσεις αντί να τα βάλει με όλα του κόσμου τα θεριά για να προστατέψει την αγάπη του; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος θα κάθεται ώρα στην αγκαλιά σου, χωρίς να... διακόπτει τις τρυφεράδες σας για να πιάσει το πληκτρολόγιο; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος θα ανεχτεί να τον... εκπαιδεύσεις κατά τα κέφια και τις προτιμήσεις σου χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση και χωρίς να προσπαθήσει να κάνει ακριβώς το ίδιο και σε σένα; Πες μου εσύ ποιος άλλος ερωτευμένος θα... σε εμπιστευτεί τόσο πολύ, που ακόμα και τη στιγμή που θα τον έχεις προδώσει ή παρατήσει θα είναι σίγουρος για την αγάπη σου και... θα σε περιμένει αμετανόητα πιστός;

Μπορώ να σου πω χιλιάδες πράγματα που θα κάνει ο σκύλος σου για να σου δείξει και αποδείξει την αγάπη του, πράγματα τρελά και ακραία (αλλά χωρίς εφέ) και τόσο απίστευτα παθιασμένα, που κι ο πιο τρελός σου έρωτας δεν θα τολμούσε ποτέ.

Σίγουρα δεν μπορεί να σου πάρει λουλούδια, να σου γράψει τρυφερά σημειώματα, να σου αγοράσει αυτό που είδες προχτές στη βιτρίνα και ξετρελάθηκες ή να σε βγάλει για φαγητό. Μα, πίστεψέ με, ο δικός του έρωτας -που μπορεί να συνυπάρχει με τον έρωτά σου για οποιονδήποτε και οτιδήποτε- όσο κι αν ζηλεύει ή σου ζητά τάχα αποκλειστικότητα, είναι πιο βαθύς, πιο ουσιαστικός, ακομπλεξάριστος και πιο γενναιόδωρος από τον καθένα.

Έχεις συνδυάσει τον έρωτα με το ρήμα ‘ΠΟΝΑΩ’, όπως ίσως οι περισσότεροι. Μα τούτος ο έρωτας είναι διαφορετικός. Αλλιώτικος.

Ένας έρωτας που επιμένει να δίνει. Ένας έρωτας που σε/σας γιορτάζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Ένας έρωτας που παρατηρεί και την παραμικρή αντίδρασή σου προκειμένου να σε μάθει. Και δεν είναι τυχαίο πως ναι, σε ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα.

14 Φλεβάρη σήμερα. Να ζήσεις όπου και όπως αγαπάς.

Και... μην το ψάχνεις... Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι ‘περίεργη ράτσα’.