Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν μιλάνε τα τραγούδια και... τραγουδάει ο Παντελής

 

Κάθε τραγούδι του μιλάει στην καρδιά και κάθε του ανάσα λες και γίνεται τραγούδι. Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20.30, το Εργαστήρι Ελληνικής μουσικής του δήμου Αθηναίων συναντά στη σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, τον Παντελή Θαλασσινό. Εκεί θα είσαι και το ξέρω.

 

Έμαθε κιθάρα από τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Τα μετέπειτα χρόνια έζησε στo Κερατσίνι του Πειραιά, σε μια όμορφη γειτονιά και μετά το Λύκειο άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες και μικρές μπουάτ του Πειραιά, ενώ παράλληλα δούλευε, μεταξύ άλλων, και σαν ναυτικός-ναυτιλιακός υπάλληλος-εκτελωνιστής.

Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο “Λαθρεπιβάτες”, με τραγούδια όπως το “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” και “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”. Συνολικά έκαναν μαζί τέσσερα άλμπουμ, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991. 

Το 1993 ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Νύχτας Κύματα”, και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 20 ακόμα προσωπικά CDs που έμελλε να γίνουν χρυσά, πλατινένια και ένα απ’ αυτά δις πλατινένιο!

Ο πιο αγαπημένος ερμηνευτής (των αισθημάτων της καρδιάς), ο Παντελής Θαλασσινός έρχεται για ένα βράδυ στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Ένα βράδυ στο οποίο θα καταφέρει να ‘στριμώξει’ μια ζωή.

Ο καλλιτέχνης που έχει γράψει ή έχει τραγουδήσει κοντά στα 500 τραγούδια, ενώ “Με την μουσική του κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό του όνειρο, να παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας’, με σταθμό, όπως λέει, της ζωής του τη συνάντηση και τη συνεργασία του με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), με τον οποίο έκαναν πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Αλλά δεν έχει συνεργαστεί μόνο με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες και διακεκριμένους ερμηνευτές, αλλά και πολλούς ξένους καλλιτέχνες, όπως τον Salvadore Adamo και τους Κουβανούς Compay Segundo Gruppo, στιχουργώντας κι ερμηνεύοντας μαζί τους στα ελληνικά-ισπανικά το θρυλικό Chan-Chan.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας.

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 10€, 12€, 15€, 20€, 25€/ Περιορισμένης ορατότητας: 5€/ Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας: Ακαδημίας 59, Αθήνα, τηλ. 210 3642540, www.opanda.gr