Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν η ψυχή λαχταρά τον ΕΡΩΤΑ

 

Το πρώτο ‘δράμα φυγής’, ‘Η Κυρά της Θάλασσας’ του Χ. Ίψεν, ξεκινά από την Τρίτη 01η Μαΐου τις παραστάσεις στη σκηνή του Bios, υπενθυμίζοντας σε όλους το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν η ψυχή λαχταρά να ζήσει τον ιδανικό έρωτα.

 

Βρισκόμαστε σε ένα εξοχικό σπίτι, μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού. Σε έναν στενό θαλάσσιο κόλπο. Γούβα. Ένας άντρας με τη δεύτερη γυναίκα του και τις δυο του κόρες. Ζουν χωρίς έρωτα στα χλιαρά νερά του κόλπου. Ένας νεαρός καλλιτέχνης και ένας φίλος από παλιά τους επισκέπτονται. Γνωστές σε όλους μας καθημερινές συμπεριφορές για να περάσει η ζέστη, η μέρα, το καλοκαίρι, η ζωή.

Τι γίνεται όταν ανταριάζει η ψυχή και ζητά τη βουτιά στο άγνωστο, το ιδανικό, τον έρωτα; Η νοσταλγία για μια άλλη ζωή, πιο ταιριαστή, πιο φυσική γίνεται αφόρητη για τους ήρωες του Χένρικ Ίψεν στο κορυφαίο έργο του ‘Η Κυρά της Θάλασσας’ που ανεβαίνει στο Bios. 

Γραμμένο το 1888, το έργο ‘Η Κυρά της Θάλασσας’, με ελαφρότητα και χιούμορ, ‘παρατηρεί’ την προσπάθεια των ηρώων να συνηθίσουν τη συμβατική ζωή, που πάντα κάτι αφήνει απέξω. Να συνηθίσουν δηλαδή ότι πάντα κάτι θα λείπει….

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη/ Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου/

Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Θανάσης Ζερίτης, Μυρτώ Πανάγου, Πένυ Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, 21.00 (Από 01η Μαΐου έως 05 Ιουνίου -εκτός Δευτέρας 28 Μαΐου και Τρίτης 29 Μαΐου)/
Εισιτήρια: 12 ευρώ και 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων).

Bios Basement: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr