Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν έχεις ΨΥΧΗ, το ΣΩΜΑ ακολουθεί

 

Σώματα με αναπηρία και μη συνδιαλέγονται με τη μουσική και τα κείμενα σε έναν ευφυή ‘διάλογο’, που αποδεικνύει και εμπράκτως ότι οι ιδιαιτερότητες από εμπόδιο μπορεί να απογειώσουν την τέχνη με τη δύναμη  της ψυχής με αφορμή την παράσταση ‘Terranima’ από την ομάδα Dagipoli Dance. Το θέαμα χειροκροτείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού.

 

Από τη Μεσόγειο στο Αιγαίο και από την Ακρόπολη στην καρδιά της Κρήτης, με άξονες τρεις σημαντικές πόλεις που έχουν σημαδέψει την πορεία της ομάδας: Μιλάνο, Αθήνα, Χανιά, θα σε ταξιδέψει η ομάδα DAGIPOLI DANCE Co στην παράσταση ‘Terranima’ στο Ηρώδειο, που αναδεικνύει τη διαφορετική λειτουργία των σωμάτων, βάζοντας σε ‘διάλογο’ αυτά με αναπηρία κι εκείνα χωρίς... με τους χορευτές - performers να αφήνουν τα σώματα να μιλήσουν για τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του νου και της ψυχής.

Η εμπνευσμένη παράσταση σύγχρονου χορού, με μουσική και φωνές επί σκηνής και τη γραφή του Νίκου Καζαντζάκη να δίνει το στίγμα του μεγάλου ταξιδιού έχει πολύτιμο συνεργάτη την ‘Παγκρήτιο Ένωση’.

Ο Γιώργος Χρηστάκης χορογραφεί και χορεύει.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Κώστας Γραμματικάκης αφηγούνται και ερμηνεύουν.

Ο Κώστας Λειβαδάς συνθέτει τη μουσική της παράστασης.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Κώστας Λειβαδάς οδηγούν με τις φωνές τους την κίνηση και το φως.

Η Άννα Ζουμάνη και ο Κώστας Γραμματικάκης γράφουν τα κείμενα που θα κινήσουν και θα χρωματίσουν τα σώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της ομάδας κατά βάση δεν εστιάζει στη συνθήκη της αναπηρίας, αν και η αναπηρία υφίσταται στο σύνολο του έργου, γεγονός που συμβαίνει μόνο επειδή... δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της που ενίοτε ανατρέπει τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών, σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία. Η δουλειά της ομάδας είναι μια συνεχής ανατροπή της σωματικής ικανότητας από την αναπηρία και της αναπηρίας από τη σωματική ικανότητα, αλλά με όρους πραγματικούς ενός πραγματικού γήινου χώρου, που εάν τεχνικά μπορούσε να απουσιάσει η βαρύτητα θα συνέβαινε η ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική απουσία τόσο της σωματικής ικανότητας όσο και της σωματικής ανικανότητας.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: ΑΜΕΑ Δωρεάν/ 15 ευρώ Άνω Διάζωμα/ 25 ευρώ Γ' Ζώνη/ 35 ευρώ Β' Ζώνη/ 45 ευρώ Α' Ζώνη/ 55 ευρώ Διακεκριμένη Ζώνη/

Σημεία προπώλησης Viva.gr, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη, Αθηνόραμα, τηλ. 11876.

Ηρώδειο: Δ. Αρεοπαγίτου, τηλ. 2103241807, www.greekfestival.gr