Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν δεν ξέρεις τον άνθρωπό σου...

 

Μην κοιτάς που εγώ είμαι σκύλος και ξέρω καλά τον άνθρωπο με τον οποίο ζω. Στη ‘ράτσα’ σας δεν είθισται να συμβαίνει το ίδιο. Αν διαβάσεις το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Katie Kitamura ‘Ένας χωρισμός’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού, θα συνειδητοποιήσεις αυτή την πικρή αλήθεια που συχνά οι άνθρωποι αρνείστε να παραδεχτείτε και να αντιμετωπίσετε.

 

Πεζογράφος και κριτικός λογοτεχνίας, η Katie Kitamura έφτιαξε μια πρόζα με ίντριγκες , έντονα συναισθήματα και μυστήριο. Το τελευταίο της βιβλίο ‘Ένας χωρισμός’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος αναφέρεται στη σχέση δυο ανθρώπων οι οποίοι χωρίζουν, με ένα τυχαίο γεγονός εκ των υστέρων να δίνει την αφορμή στη γυναίκα να συνειδητοποιήσει πόσα πολλά αγνοούσε για το χαρακτήρα του συζύγου της.

Η ηρωίδα και ο άπιστος σύζυγός της συμφωνούν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει. Αποφασίζουν να χωρίσουν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν σε κανέναν το χωρισμό τους. Όμως μια μέρα, κι ενώ εκείνη έχει προχωρήσει πια στη ζωή της, μαθαίνει ότι ο Κρίστοφερ, ο άνθρωπος που παραμένει τυπικά σύζυγός της, έχει εξαφανιστεί ενώ βρισκόταν στον Γερολιμένα της Μάνης, όπου έκανε έρευνα πάνω στις μοιρολογίστρες της περιοχής για το επόμενο βιβλίο του.

Παρότι αμφιταλαντεύεται, τελικά αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μετέωρη ψυχολογικά και συναισθηματικά στο άγριο περιβάλλον της Μάνης, αναζητά τα αίτια που οδήγησαν το γάμο της σε αποτυχία. Εδώ καταλαβαίνει πόσο ‘άγνωστη’ της ήταν τελικά η ψυχή και η ζωή του άντρα που αγαπούσε.

Μια ιστορία για την απιστία και τη συμπόνια, για την απόσταση που χωρίζει καθέναν από τις ζωές των άλλων και για τις αφηγήσεις που επινοεί κανείς για να κρύψει τα αληθινά του αισθήματα. Καθώς η ηρωίδα επανεξετάζει τον έρωτά της για κείνον που ίσως να μην ήταν αυτός που έδειχνε, η Κέιτι Κιταμούρα σε βάζει αριστοτεχνικά στην εμπειρία (και την ψυχή) μιας γυναίκας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.