Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όλα λείπουν. ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...

 

Θέλεις να ξέρεις κάτω από ποιες συνθήκες ζουν τα φιλοξενούμενα ζώα στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα; Όχι, δεν θέλεις πραγματικά να ξέρεις! Γιατί... αν μάθεις, θα πονέσεις πολύ!

 

Σου αρέσουν οι οραματισμοί; Αν ναι, τότε θα νιώσεις αυτό που για πολλά ζώα είναι η καθημερινότητά τους. Αν πάλι όχι,  κάνε την αρχή! Κλείσε τα μάτια και... φαντάσου. Είσαι κλεισμένος σε έναν χώρο που πολύ συχνά δεν έχεις ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση-ψύξη, ενώ είσαι άρρωστος ή υπό ανάρρωση. Παράλληλα, στερείσαι και το νερό, αφού η ποσότητά του δεν επαρκεί τόσο για να χορτάσει τη δίψα σου, όσο και για την καθαριότητα του χώρου και φυσικά και την προσωπική σου υγιεινή. Σημείωσε δε πως... σιτίζεσαι ανεπαρκώς και... τα χρήματα δεν φτάνουν για γιατρό, με... μικρές εξαιρέσεις. Ούτε φίλους έχεις να σε υποστηρίξουν. Και στο χώρο που βρίσκεσαι, κάθε τρεις και λίγο μπαίνουν και άλλοι με τα ίδια ή παρεμφερή προβλήματα. Τι κάνεις;

Τις παραπάνω συνθήκες κατήγγειλαν στην Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία -συνοδεία σχετκού υλικού που απεικονίζει αντικειμενικά την πραγματικότητα- τα τρία κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων και πτηνών -ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΩΝΗ-ΔΙΩΝΗ- για όσα δεινά υποφέρουν τα ζώα που φιλοξενούνται στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα.

Η Ομοσπονδία, που έχει στα χέρια της και παλαιότερες καταγγελίες όσον αφορά τις συνθήκες που επιβιώνουν (επιβιώνουν;) τα ζώα εκεί, με τις κτιριακές εγκαταστάσεις επικίνδυνες και υπό κατάρρευση, συνεπώς άκρως επικίνδυνες για την ασφάλειά τους, προκειμένου να διατυπώσει μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική εικόνα για τα όσα συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) στο ΕΚΠΑΖ Αίγινας, επικοινώνησε με τους αρμόδιους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ναι μεν το ΕΚΠΑΖ οφείλει να συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά βασική προϋπόθεση της λειτουργίας είναι ν’ αλλάξουν άρδην οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων, να επισκευαστούν οι κτιριακές υποδομές και να εξασφαλιστεί η μόνιμη χρηματοδότηση του κέντρου. Καθώς, επίσης, η Πολιτεία μέσω των οργάνων της να στηρίζει, να παρακολουθεί και να ελέγχει τη βιωσιμότητα του κέντρου και την ευζωία των ζώων και να υπάρξει μια αρμονική συνεργασία μεταξύ πρώην και νυν διαχειριστών, προς όφελος των τελευταίων.

‘Αν όμως κάτι τέτοιο’, όπως αναφέρει, ‘δεν γίνει άμεσα κατορθωτό, ώστε να παρασχεθεί το συντομότερο βοήθεια στα φιλοξενούμενα ζώα πολιτείας, τότε να ακολουθηθεί άμεσα η πρόταση των τριών καταγγελλόντων κέντρων περίθαλψης ως η μόνη που εξασφαλίζει λύση στη σωτηρία των παραπάνω ζώων, με δεδομένο ότι αυτά δεν θα μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις που βαρύνονται με συναφείς καταγγελίες’.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία: ‘Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημα απαιτείται και πρέπει να τεθεί υπό την εποπτεία,τον συνεχή έλεγχο και την οικονομική αρωγή της Πολιτείας, που επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της τόσο για την άγρια όσο και για την ήμερη ζωή κάτω από προϋποθέσεις που θα παραπέμπουν στον απόλυτο σεβασμό και ευζωία των ζώων’.

Αν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό; Ως  ‘ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ’ που συντάσσομαι απόλυτα με τη ‘Φωνή κάθε Ζώου’ που πλήττονται βάρβαρα τα δικαιώματά του, θεωρώ πως... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ... ΑΛΛΟΘΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ...