Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

ΟΧΙ στο βασανισμό των ζώων

Η πρόταση της Ομοσπονδίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το θέμα των βιοτεχνών Καστοριάς ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κα Χαρά Καφαντάρη και την βουλευτή Καστοριάς κτηνίατρο κα Ολυμπία Τσιλιγιορίδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκαν τα δύο ψηφίσματα της Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών της 6ης Μαΐου, που υπογράφονταν από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και την Π.Φ.Π.Ο. https://www.pfpo.gr/psifismata-imeridas-gia-mia-ellada-choris-adespota/

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κα Χαρά Καφαντάρη και την βουλευτή Καστοριάς κτηνίατρο κα Ολυμπία Τσιλιγιορίδου, κατά την οποία επιδόθηκαν τα δύο ψηφίσματα της Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών της 6ης Μαΐου, που υπογράφονταν από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και την Π.Φ.Π.Ο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Εδώ συζητήθηκαν τα θέματα του ψηφίσματος της  Συνάντησης, και η κα Τσιλιγιορίδου, ως ειδικότερη με το θέμα των ζώων συντροφιάς , συμφώνησε ότι είναι σωστά  και ρεαλιστικά, ενώ τέθηκε το θέμα της πρότασης της Ομοσπονδίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος σε σχέση με την κατοχύρωση  της προστασίας όλων των ζώων σε αυτό με την κ. Καφαντάρη να δεσμεύεται ότι θα φέρει το θέμα στην ολομέλεια της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με την παρουσία και άλλων εμπλεκομένων φορέων και αρχών .

Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των βιοτεχνιών γούνας στην Καστοριά και η πρόταση της Ομοσπονδίας για την ομαλή μετάβαση των επιχειρήσεων αυτών σε άλλες ήπιες μορφές βιοτεχνίας, που δεν θα βασίζονται στη χρήση  και το βασανισμό ζώντων ζώων για παραγωγή ενδυμάτων γούνας, ενώ ζητήθηκε να παρευρεθούν  στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Καστοριά, με θέματα ανάπτυξης της περιοχής και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Τέλος αυτή εξέθεσε στις δύο βουλευτές τη νέα σελίδα που σύντομα ανοίγει για την υπεράσπιση των κακοποιημένων ζώων με  το υπό διαβούλευση δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς οργανισμούς.

Η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ Τσιρώνη  και τις συμβούλους του  για θέματα που άπτονται της νομοθεσίας για τα ζώα έκλεισε την ατζέντα της μέρας, με ευχάριστες προοπτικές για τα δικαιώματα των ζώων και τη δικαίωση των αγώνων του Φιλοζωικού κινήματος.