Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ο στραγγαλισμός της αθωότητας

 

Ένα ρέκβιεμ για το στραγγαλισμό της αθωότητας και των πρώτων παρορμήσεων είναι ‘Το ξύπνημα της άνοιξης’ του Φρανκ Βέντεκιντ, που σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 08 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

 

Μια γενιά εφήβων να έρχεται αντιμέτωπη με τη διερεύνηση της σεξουαλικότητας, τη φιλία, το ρομαντισμό, τη βία, την αυτοκτονία, τον έρωτα. Για να οδηγηθεί στο τέλος στον αφανισμό μέσα από την πάλη της να αναπνεύσει σε μια ασφυκτική κοινωνία που προτείνει τη στέρηση της ανθρώπινης ιδιότητας.

Η παράσταση ‘Το ξύπνημα της άνοιξης’, έργο του Φρανκ Βέντεκιντ που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς για το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ‘παρακολουθεί’ μέσα από το μικροσκόπιο το ωμό και ανηλεές ύφος της γραφής του συγγραφέα, τις διακυμάνσεις και την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης που παλεύει να βρει την ταυτότητά της μέσα στον ‘ιδιωτικό κόσμο’ του καθένα.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας/ Διασκευή: Γκέλυ Καλαμπάκα, Δημήτρης Καραντζάς/ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς/
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Παπαδόπουλος/ Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα/ Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη/ Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής/
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου/ Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα/

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή, Γιώργος Δικαίος, Αναστάσης Λαουλάκος, Μάνος Πετράκης, Νάνσυ Σιδέρη, Μαρία Σκουλά.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, 21:00/ Κυριακή 18:00 (Από 08/5 έως 05/6)/ Εισιτήρια: Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη: Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€/ Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 18€, Μειωμένο 15€/

Προπώληση:https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-neou-kosmou/to-ksipnima-tis-anoiksis/

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών. 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα, τηλ. 21 0921 2900.