Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ο άχρονος χρόνος

 

Ένα εικαστικό χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte είναι η παράσταση ‘Four no Reason’ της ομάδας New_ton Company, που τη Δευτέρα 13 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου, παρουσιάζει στο Άλφα.Ιδέα.

 

Η τελική και ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου ‘Four no reason’, με την πρώτη να επιλέγεται από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0 και να παρουσιάζεται στο θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως “work in progress” και τo Νοέμβριου του 2018 να ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στo πλαίσιo του προγράμματος ‘Ανοιχτές Πόρτες’, παρουσιάζεται σε ένα μοναδικό εικαστικό χοροθεατρικό ταξίδι, για δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Άλφα.Ιδέα.

Τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό. Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte, που δανείζεται το ‘Four no reason’ για να δημιουργήσει ένα φαντασιακό σκηνικό, προκαλώντας σε να δεις αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπεις από μπροστά.
Σύλληψη/χορογραφία/σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου/ Ερμηνεύουν: Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου, Χρήστος Τζιάτζιος/ Sound Design: The little thieves Μάριος Κλεφτάκης - Βασίλης Κλεφτάκης.

Έναρξη: 21:15/ Εισιτήρια:10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, ατέλειες)/

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου.

Θέατρο Άλφα Ιδέα: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα, τηλ. 21 0523 8742, τηλ. Κρατήσεων: 6970282888.