Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μιλάνε οι πέτρες του ποταμού;

 

Την Τρίτη 14 Μαΐου ο Γιάννης Παπαδόπουλος εκθέτει τη νέα του δουλειά ‘The book of stones’ (‘Το βιβλίο των λίθων’) στην γκαλερί Kalfayan, που μέσα από αλληγορίες και σύμβολα ο πολυσχιδής καλλιτέχνης ‘συνομιλεί’ με τη φύση, τη γη και συλλαμβάνει την πανταχού ενέργεια.

 

Ακροβατεί μεταξύ ποίησης και επιστήμης. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συνδυάζοντας τα μαθηματικά, τις κλασικές σπουδές και τις επιστήμες, στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί Kalfayan ξεφυλλίζει ‘Το βιβλίο των λίθων’, συνεχίζοντας την έρευνα-μελέτη του που αφορά στις πέτρες του ποταμού Γλαύκου, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την καταγωγή του. Ένας ποταμός που οδηγεί στην ενδοχώρα και αποτελεί σύνορο, άλλοτε ενώνοντας ωστόσο και άλλοτε διαχωρίζοντας. Πέτρες διαφόρων χρωμάτων, βαμβακερά πανιά και χαρτί συνδυάζονται στο ονειρικό του ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και της πέτρας σε τούτο το ‘εικαστικό δοκίμιο’ που αναφέρεται σε αρχετυπικά σχήματα και σημασίες, τα οποία ο δημιουργός συλλέγει και μελετά.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, 11.00-15.00/ Τρίτη-Παρασκευή, 11.00-19.00/ Σάββατο: 11.00-15.00 (Από 14 Μαΐου έως 29 Ιουνίου).

Kalfayan Galleries: Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 21 0721 7679.