Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μήδεια η Καρυοφυλλιά στο Μέγαρο

 

Την Τετάρτη 08 Μαΐου οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με όργανα εποχής, συνοδεύουν τη ‘Μήδεια’-Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο μελόδραμα σε μία πράξη του σύγχρονου του Μότσαρτ Γκέοργκ Μπέντα.

 

Μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες ερμηνεύει η Καρυοφυλλιά –σε δική της μετάφραση στα ελληνικά– στο μελόδραμα του Γκέοργκ Μπέντα που παρουσιάζεται στο Μέγαρο με τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Στη συναυλία αυτή το κοινό δεν θα έρθει μόνο πιο κοντά στον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου και θα ανακαλύψει το μονόπρακτο μελόδραμα, αλλά θα απολαύσει επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 41 (‘του Διός’), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου Αυστριακού μουσουργού, με τον τσεμπαλίστα και διεθνώς αναγνωρισμένο μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στο πόντιουμ, από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, γνωστό για τις γεμάτες φρεσκάδα, πρωτότυπες και δραματικές προσεγγίσεις του.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+,12, 18, 25, 28, 30 & 35 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr