Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

...μέχρι και οι σκύλοι, γίναμε Χρεμύλοι!!!

...με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία του Πλούτου με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή και το Σάββατο, 01 και 02 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σου επισημαίνω την παραπάνω διαπίστωση. 
Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους…
Ο Αριστοφανικός Πλούτος ξεκινά τη μεγάλη του περιοδεία, αρχής γενομέης από την Επίδαυρο, το Παρασκευοσάββατο της 01 και 02 Ιουλίου με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζος Πέτρος Φιλιππίδη και Τάσο Γιαννόπουλο και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, σε σκηνοθεσία και διασκευή του  πρώτου.
Προπώληση: Viva.gr