Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μαγεία, Ψευδαίσθηση και... ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...

 

Με τους Νίκο Κουρή και Ορφέα Αυγουστίδη να δίνουν στην κυριολεξία τα ρέστα τους επί σκηνής και έναν δυναμικό θίασο 12 ηθοποιών και ακόμα ένα εντυπωσιακό σκηνικό από την Εύα Μανιδάκη (που λειτουργεί ως μια διαρκώς μεταβαλλόμενη συνθήκη ψευδαίσθησης) και τα κοστούμια-γλυπτά της Βασιλικής Σύρμα, φτιαγμένα με μια σπάνια τεχνοτροπία, και βέβαια με την Κατερίνα Ευαγγελάτου που σκηνοθετεί για πρώτη φορά Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ‘Η  κωμωδία των παρεξηγήσεων’ έρχεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου για να σε παρασύρει στον ίλιγγο μιας εκρηκτικής παράστασης.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι στην Επίδαυρο με την "Άλκηστη" του Ευριπίδη, καθώς και φέτος με την όπερα "Ζ" στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η βραβευμένη Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί Σαίξπηρ με το έργο ‘Η κωμωδία των παρεξηγήσεων’, που ο συγγραφέας συνέγραψε περίπου την ίδια χρονική περίοδο με τους ‘Δύο Άρχοντες από τη Βερόνα’ και ‘Το Ημέρωμα της Στρίγγλας’ (1592-1594), βασιζόμενος στους Μέναιχμους του Πλαύτου, να κάνει πρεμιέρα 09 Νοεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Μια σπαρταριστή κωμωδία με έντονο το στοιχείο της φάρσας.

Δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα, βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται. Το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σταδιακά θολώνει, με κάθε βεβαιότητα να καταρρέει και κανένας να μην είναι εν τέλει αυτός που νομίζει ότι είναι.

Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων είναι γεμάτη εκπλήξεις, καθώς στο αλλόκοτο σύμπαν της βρίσκει κανείς ένα τρελό ψηφιδωτό από μπλεγμένες ερωτικές ιστορίες, χαμένα μέλη μιας οικογένειας, δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων (σε διπλό ρόλο ο Νίκος Κουρής ερμηνεύει τους δύο αδελφούς Αντίφιλους και ο Ορφέας Αυγουστίδης τους δύο δούλους τους, Δρόμιους) και όλα αυτά μέσα σε μια ατμόσφαιρα μαγείας και ψευδαίσθησης, με επαναλαμβανόμενες σκηνές, γεγονότα που συγχύζουν με την ομοιότητά τους, λέξεις που περιέχουν διττά νοήματα, τους χαρακτήρες σε ένα μόνιμο καθρέφτισμα, ώστε ν’ αναρωτιέσαι αν... πρόκειται για το είδωλό τους ή ένα alter ego και... όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

Πόρτες ανοιγοκλείνουν σε λάθος στιγμή, ανοίγοντας το δρόμο σε λάθος πρόσωπα να εισέλθουν σε λάθος χώρους. Η ξέφρενη φάρσα συναντά το ανοίκειο.

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: Προφήτη Δανιήλ 3-5 & Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ.: 2110132002-5.