Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Λυτρωτική διάσωση ψυχής

 

Η παράσταση ‘ΜΑΙ.ΡΟΥ.ΛΑ. 12’ της Λένας Κιτσοπούλου ολοκληρώνεται –ως τριλογία– με έναν πρωτόγνωρο 12ωρο μαραθώνιο την Κυριακή 12 Μαΐου στη σκηνή του Bios.

 

Σε μια ερμηνευτική δοκιμασία στα όρια της σωματικής και πνευματικής αντοχής στο Bios, ο πολύχρωμος Κάτω Κόσμος της ‘ΜΑΙ.ΡΟΥ.ΛΑ’, που χάρισε γέλια, δάκρυα, γλυκόλογα, προβληματισμούς κι έλαβε υποψηφιότητες για βραβεία αλλά και προτροπές να σπάσουν το κεφάλι του δημιουργού της, αναδιπλώνεται σε μια παράσταση ‘για την οργή της μοναξιάς και την παγίδα της αγκαλιάς, όταν δεν υπάρχει συνδικαλιστικό όργανο να εκπροσωπεί την ψυχή σου’. Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, η Λένα Κιτσοπούλου στην καρδιά του συγκλονιστικού μονολόγού της, ‘Όλοι, πάντα, περιμένουμε κάτι, κάποιον, περισσότερο κι από τον διπλανό μας, περιμένουμε πάντα ότι θα μπει κάποιος άλλος από την πόρτα, κάποιος που θα φέρει κάτι κι αυτό το κάτι θα αλλάξει κάτι. Και το πρόβλημα είναι ότι αυτό το κάτι που όλοι περιμένουμε, δεν ξέρουμε ποιο είναι. Αυτό το αόριστο κάτι που μια μέρα –δε μπορεί– θα 'ρθει και σε εμάς. Αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι. Και δεν θα μάθουμε και ποτέ. Και δεν θα 'ρθει κιόλας’.

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης μεταμορφώνεται ξανά στον ‘Μαιρούλο’, τον αρσενικό καθρέφτη της ανώνυμης ηρωίδας της. Τον παράξενο άνδρα που ταξιδεύει, καθημερινά, από το σκονισμένο υπόγειο της γιαγιάς του στην Πειραιώς, ώς την Ιθάκη, τη Νεφελοκοκκυγία και τον Άδη, ενώ βρίσκεται σε στάση εκούσιας σωματικής παράλυσης, στο ίδιο ακριβώς σημείο που τον αφήσαμε. Πάντα μόνος και σε πόλεμο με τον εαυτό του. Προσπαθώντας να σώσει από τους ανθρώπους κάθε λογής αθώο φρούτο και κάθε αδικοχαμένο πλαστικό. Με το βαλιτσάκι των διακοπών που δεν θα πάει ποτέ στο ένα χέρι και το κατσαριδοκτόνο της αυτοχειρίας του στο άλλο. Σε έναν κύκνειο οίστρο - αντίστροφη μέτρηση του τέλους της ζωής του, με συνοδοιπόρο σε αυτή την ακίνητη περιπλάνηση την κουφή κόρη του κουφού γείτονα.

Ερμηνεύουν: Νικόλας Ανδρουλάκης, Αντιγόνη Σταυροπούλου.

Παραστάσεις: Κυριακή 12 Μαΐου, 12.00/ Εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση) και 14 ευρώ (ενιαίο).

Bios: Πειραιώς 84 Basement: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr