Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ Στον ‘Καιάδα’ της επιβίωσης (;)

 

Δεμένα στα δέντρα. Εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών με ‘σπίτι τους’ συχνά έναν κάδο σκουπιδιών, Υποσιτισμένα ή σιτισμένα με... ‘ωμό κοτόπουλο’, 500 ζώα ζουν (;) και προσπαθούν να επιβιώσουν στον ‘Καιάδα’ μιας χώρας που θεωρείται πολιτισμένη και ευρωπαϊκή. Στη Σπάρτη ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης θα είχε να κάνει τόση δουλειά που δεν θα ’ξερε πραγματικά από πού ν’ αρχίσει.

 

Σας έχει τύχει ποτέ να δείτε στον κτηνίατρο ζώο να πηγαίνει για στείρωση και λίγο αφότου αυτός αρχίσει τη διαδικασία και βρεθεί στο ‘κρίσιμο σημείο’ να διαπιστώνει πως το ζώο είναι στειρωμένο; Ε, αυτό το ‘αλαλούμ’ και άλλα πολλά καταγγέλλουν φιλόζωοι πως συμβαίνει στο Κυνοκομείο Ντροπής-Σπάρτης με 500 σκυλιά στο Καταφύγιο-Δρόμο της Κόλασης και την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να δίνει το δικό της αγώνα, την ώρα που στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζονται να αλλάξουν το νόμο (προς το καλύτερο λένε -αν εσύ το... πιστεύεις... πείσε με και μένα!).

Η Ομοσπονδία με επιστολή της

στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα,

στους Υπουργούς ΑΑΤ  κ. Αποστόλου και Τσιρώνη ,

στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου,

στην ΥπουργόΤουρισμού κα  Κουντουρά,

στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κα Δημητρίου,

στον  Αρχηγό της  ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα ,

στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλη 

και σε όποιον άλλον γνωρίζει και δεν αντιδρά, έχοντας μια στρεβλή  και θεωρητική εικόνα της αθλιότητας των δημοτικών κυνοκομείων Νταχάου ζωντανών ψυχών, ζητά την άμεση επέμβαση της πολιτείας, παραθέτοντας αυτούσια αντί άλλων την περιγραφή και την έκκληση που έστειλε δημότης της Σπάρτης:

 

"Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κυνοκομείο ώστε να προσφέρουμε την όποια βοήθεια, ενώ το έχουν κλείσει απέξω για να μην μπορούμε ούτε να δούμε.

Από όσα μπορέσαμε να μάθουμε, τα ζώα σιτίζονται συν τοις άλλοις με ωμό κοτόπουλο.. Στοιβάζονται σε κλουβιά είτε είναι δεμένα σε δέντρα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Σπίτι τους είναι οι κάδοι σκουπιδιών και διάφορα είδη ψυγείων. Ο αριθμός: 500 ζώα... με αποτέλεσμα άλλα να αλληλοτρώγονται, μέσα δε στην περασμένη εβδομάδα ένα κουτάβι έχασε το μάτι του από ένα μεγαλύτερο. Επίσης πήγανε ένα θηλυκό για στείρωση, το άνοιξε ο γιατρός και διαπίστωσε πως ήταν ήδη στειρωμένο... Ούτε καν γνωρίζουν ποια είναι στειρωμένα και ποια όχι... Έχουν έναν και μοναδικό υπάλληλο για 500 ζώα... Το κυνοκομείο δεν πληροί κανέναν κανόνα ευζωίας, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Αργυρόπουλος δήλωσε ότι θα τα κάνει 1.000 γιατί έτσι θέλει. Τα ζώα αυτά έχουν να αποπαρασιτωθούν εσωτερικά κι εξωτερικά πάνω από δύο χρόνια , είναι μέσα στους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Όπως καταλαβαίνετε, μπαίνουν υγιή και αρρωσταίνουν  ή βγαίνουν από εκεί νεκρά.

Σας παρακαλούμε, βοηθήστε τα".

Στον Δήμαρχο Σπάρτης η Ομοσπονδία είχε απευθυνθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά... ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’, καθώς λέει, επισημαίνοντας δε πως ‘Η Σπάρτη όχι μόνο δεν είναι η εξαίρεση, αλλά δυστυχώς αυτή η αποκρουστική εικόνα κυριαρχεί στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών κυνοκομείων’, με τη νομοθεσία να καταστρατηγείται επανειλημμένα!

Το μόνο που απομένει είναι η δημοσιοποίηση της κατάστασης μήπως και οι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν .

Γιατί; Γιατί ξέρεις καλά, φίλε μου, πως και ο πλέον αισχρός, αυτός ο χωρίς αισθήματα παχύδερμος και αδιάφορος, το μόνο που ενίοτε φοβάται είναι η... ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ.

Γι’ αυτό κι εγώ, ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, σε καλώ: Βοήθησέ με. Αγωνίσου για τη ζωή των ομοίων μου που, ενώ πίστευα πως είναι πιο τυχεροί από μένα στα κυνοκομεία αφού δεν τριγυρνάνε στο δρόμο, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ.

Δημοσίευσε ΤΩΡΑ αυτή την καταγγελία ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, συζήτησέ το με γνωστούς και φίλους και μην το αφήσεις να πέσει κάτω... Διάδωσέ το. Για να γίνει γνωστή η ΑΣΥΔΟΣΙΑ εκείνων που με την ψήφο σου τίμησες και εξέλεξες. Και κυρίως αυτή η άθλια ζωή (ζωή το λες αυτό;) που ρίχνει κάποιους συγγενείς μου στον ‘Καιάδα’ της επιβίωσης με όλους εκείνους τους δίποδους που αξίζουν πραγματικά τον Καιάδα, να απολαμβάνουν την ‘ασυλία’ του όποιου τίτλου, τιτλοφορεμένοι αδίκως ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Σ’ ευχαριστώ.