Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κρασιά με... ΑΙΓΛΗ

 

Κρασιά από 12 νησιά και 30 οινοποιεία ‘τσουγκρίζουν’ τα ποτήρια τους στην εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου, δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Θα ήθελες να... πιούμε ένα ποτηράκι; Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

 

Με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 μόνο για επαγγελματίες, η εκδήλωση γευσιγνωσίας με κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου.

Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις κρασιά από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο) και τα εξής 30 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Από την εκλεπτυσμένη αυτή γιορτή δεν θα λείψουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα. Οι λευκοί οίνοι τους υπερτερούν μεν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών, αλλά τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή ερυθρών οίνων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης, η ευρύτερη αυτή νησιωτική περιοχή φημίζεται για τα γλυκά κρασιά της, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας κλάσης, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Εδώ θα δεις, ακόμα, ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, για τα οποία τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται, ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα ‘κρασί και ψάρι’, όπου θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να μιλάει κανείς για ‘αρμονία στη γεύση’ μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ του καθενός και πώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.

Πληροφορίες: info@vinetum.gr & τηλ. 210 766 0560.

Αίγλη: Κήπος Ζαππείου, τηλ. 2103369300.