Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κιθάρα, πιάνο και ιστορίες

 

Ένας καλλιτέχνης, πηγή φωτός, παλμός ζωής... Όσοι ξέρουν θα συμφωνήσουν: Τι θα ήταν η ‘Americana’ εάν δεν υπήρχε αυτός, ο άνθρωπος αυτός; Όσοι δεν ξέρουν ας κοπιάσουν κοντά να ακούσουν τη φωνή της ερήμου... Ναι, καλά το κατάλαβες. Αναφέρομαι στον απίστευτο HOWE GELB (Giant Sand), που την Κυριακή 05 Μαΐου μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγάπη του. Στη σκηνή του Faust με την παράσταση  ‘The piano, the guitar... the man’. –Special guest: Remi & the road.

 

Η φωνή, η κιθάρα, το πιάνο, οι ιστορίες του... Την Κυριακή 05 Μαΐου ο Howe Gelb έρχεται στο Faust. Ο μοναχικός περιπλανώμενος τροβαδούρος, που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το χρόνο και το ρολόι, έχοντας ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει περισσότερα από εξήντα άλμπουμ (αριθμός που είναι περίπου ίδιος μ’ εκείνον των «κύκλων» όταν βουίζει ο ενισχυτής!), γεννήθηκε στο Wilkes-Barre της Πενσυλβάνιας. Τη χρονιά που ο ποταμός Susquehanna ξεχείλισε και κατάπιε το σπίτι του, δηλαδή το 1972, στάλθηκε στο Tucson στην Αριζόνα για να ζήσει με τον πατέρα του.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70  και μετά από την πρόσκληση του George Graham που τον έφερε πίσω στο PA., άρχισε τις ηχογραφήσεις. Από τότε λες και ορκίστηκε πως για το υπόλοιπο της ζωής του θα τραγουδά για την πολιτεία της Πενσυλβάνιας. Το 1976 ο καλλιτέχνης συναντήθηκε με τον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερό του θρυλικό κιθαρίστα και τραγουδοποιό Rainer Ptacek. Έδεσε μαζί του και ξεκίνησαν αυτό που έμελλε να γίνουν οι Giant Sand.

Εισιτήρια:15 ευρώ (Η αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου. Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.)

Σημεία Προπώλησης: Δίκτυο viva/ Online: www.viva.gr 
Τηλ: 11876.

Faust: Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, τηλ.: 213 3234 095.