Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κερδίζοντας μάχες...

 

Αν νομίζεις πως το μεγαλύτερο ‘προσόν’ ενός ανθρώπου και μάλιστα συνυφασμένο με την ευτυχία του είναι το χρήμα, τότε είσαι πολύ γελασμένος. Στις σελίδες του μυθιστορήματος της Ιζαμπέλ Φιλιοζά ‘Το νόημα της ζωής και οι δρόμοι της χαράς’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος, θα ανακαλύψεις ακριβώς το γιατί...

 

Είναι τόσο δύσκολο και δυσεύρετο συναίσθημα η χαρά; Υπάρχει τρόπος ν’ ανοίξει κανείς τη συνειδητότητά του και να αυξήσει αυτό το πολύτιμο συναίσθημα στη ζωή του; Στο βιβλίο της Ιζαμπέλ Φιλιοζά ‘Το νόημα της ζωής και οι δρόμοι της χαράς’ το χρήμα παίρνει τη θέση που του αξίζει, ενώ το μότο-μύθος ‘Έχεις λεφτά, είσαι ευτυχισμένος’ αποσύρεται, κάνοντας σαφές πως η οικονομική άνεση, αν και μπορεί να προσφέρει απολαύσεις και είναι ασφαλώς καλοδεχούμενη, στην ουσία μειώνει τη χαρά, μαλθακώνει, ακυρώνει την ικανότητά μας να αγωνιστούμε για να ζήσουμε.

Διότι η πληρότητα έρχεται μόνο μέσα από τον αγώνα και την προσπάθεια του άλλου να υπερπηδήσει τα εμπόδια, μα και να δημιουργήσει. Όταν κάποιος αναγκάζεται από τις περιστάσεις να ορθώσει το ανάστημά του, γιγαντώνεται. Όταν πέφτει αλλά σηκώνεται και συνεχίζει, κτίζει τον εαυτό του φτιάχνοντας ένα ισχυρό έρεισμα του εσωτερικού μας κόσμου. 

‘Πηδήξτε, τρέξτε, χορέψτε, τραγουδήστε, γιορτάστε!’ συμβουλεύει η συγγραφέας, επισημαίνοντας πως όλα αυτά είναι που φέρνουν χαρά, δίνοντας μεγάλη σημασία στην επαφή του ανθρώπου με τη Φύση, που είναι διεγερτική και θεραπευτική. Για να καταλήξει: ‘Δεχθείτε τη ζωή όπως έρχεται, ανακαλύψτε τη φυσική ροή των πραγμάτων, διδάξτε στα παιδιά σας να αντιμετωπίζουν με χάρη δυσκολίες και εμπόδια’. Μόνο έτσι και... κάπου εκεί βρίσκεται το νόημα της ζωής για τον καθένα.