Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα...

 

 

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη, καθηγητή Πολιτισµού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, που παράλληλα με τις µελέτες και τα δοκίµιά του για τα ήθη στο σύγχρονο κόσµο, δηµοσιεύονται από το 1995 και λογοτεχνικά έργα του, αξίζει να το διαβάσεις. Όχι επειδή διηγείται την τρυφερή ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε αντιµέτωπος µε τις νέες Σειρήνες, αλλά για τον τρόπο που ο ήρωάς του διαπραγματεύεται το όποιο δίλημμα.

 

‘Δεν γνωρίζω εάν εσύ που κρατάς στα χέρια σου αυτό το βιβλίο ένιωσες, κάποτε, πως δεν χρησιµεύεις σε τίποτα, ενώ θα µπορούσες. Σου έρχεται να κραυγάσεις πως δεν σου αξίζει να χαραµίζεσαι, το αναβάλλεις όµως, καθώς µαντεύεις πως γι’ αυτή σου την έκρηξη θα σε οίκτιραν µάλλον παρά θα σε υπολόγιζαν περισσότερο. Το να εξεγερθείς µοιάζει µάταιο και το να συναινέσεις ταπεινωτικό. Το ξέρω καλά αυτό το αδιέξοδο, το έχω ζήσει. Ξέρω ακόµη και το πώς είναι η πικρία να µετατρέπεται λίγο λίγο σε γλυκό αναισθητικό. Για να γλιτώσει κανείς χρειάζεται, όπως σ’ όλα, τύχη και προσπάθεια. Θα σου µιλήσω αµέσως γι’ αυτά’.

Ο Βασίλης Καραποστόλης, συγγραφέας των ‘Χορεύοντας µόνη της’ (2004), ‘το χά-ρισµα’ (2008), ‘Διχασµός και εξιλέωση’ (2010), ‘Η εποχή της όρεξης’ (2012), ‘Η ζωή σαν τιµολόγιο’ (2014) και ‘To θάρρος που κοιµάται’ (2016), με όλα να κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, στο πρόσφατο βιβλίο του ‘Μούσες εναντίον Σειρήνων’ εισχωρεί στο άδυτο της ψυχής και δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο έντονα συναισθήματα με την απόφαση του ήρωα να αιωρείται στο κενό, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλο δίλημμα ζωής.