Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η Βιέννη έρχεται στο Μέγαρο

Με την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας αλλά και την ευγενική δωρεά Έλληνα του εξωτερικού που επιθυμεί να τηρήσει την ανωνυμία του, η Φιλαρμονική της Βιέννης έρχεται για δύο συναυλίες, Κυριακή, 15 και Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής και ερμηνεύει όλες τις  Συμφωνίες του Johannes Brahms.
 
O Danele Gatti ανήκει στους λίγους Ιταλούς μαέστρους που έχουν προσκληθεί να διευθύνουν Richard Wagner στο Bayreuth. Έχει τιμηθεί με υψηλές διακρίσεις από την Ιταλική και Γαλλική Κυβέρνηση ενώ το πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου. Μουσικός διευθυντής της «Εθνικής Ορχήστρας της Γαλλίας», ο Gatti βρίσκεται στο πόντιουμ στο «Μέγαρο Μουσικής» προκειμένου να παρουσιάσει την πλημμυρισμένη από φως και μελωδικότητα, συμφωνία, «αρ. 2, έργο 73», επoνομαζόμενη και «Ποιμενική» του Johannes Brahms, καθώς και την  συμφωνία «αρ. 3, έργο 90». Είναι η συμφωνία που ο ο Antonin Dvorak την είχε αποκαλέσει έργο «απίστευτης ομορφιάς» όταν άκουσε τον ίδιο τον Brahms να την ερμηνεύει. Ένα συμφωνικό έργο που ισορροπεί ευαίσθητα ανάμεσα στον κλασικισμό και τον ρομαντισμό. Παρά τα όποια προβλήματα το Μέγαρο Μουσικής εξακολουθεί να χαρίζει υπέροχες στιγμές σε κείνους που επιμένουν να κάνουν τις νότες καράβι και να σαλπάρουν στη θάλασσα της  μουσικής.
Ναι, είμαι από τους σκύλους που... τα ταξίδια με ζαλίζουν. Μα. τα ταξίδια του είδους με μεθάνε. Κι, όπως συμβαίνει με όλα τα μεθύσια, η παρέα είναι απαραίτητη. Υποθέτω ότι... θα σας βρω εκεί.
Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr.